Tíz napja született javaslat

Csák Ferenc lehet a nemzeti galéria főigazgatója

Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára töltheti be március elsejétől a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatói posztját

2009.11.10 07:59Népszabadság

A lap emlékeztet rá, hogy tíz napja született meg a bírálóbizottságok javaslata öt nemzeti kulturális közintézmény főigazgatói posztjáról. A tizenhárom pályázót a minisztérium közlése szerint a napokban tájékoztatja végső döntéséről Hiller István. A lap értesülése szerint a Magyar Nemzeti Múzeumnál nulladik forduló is zajlott, amelyben Romsics Ignác mellett további két neves történészt is megkeresett informálisan a miniszter, ők azonban nem éltek a felkínált lehetőséggel.

A posztra Csorba László, a Római Magyar Akadémia volt igazgatója a legesélyesebb. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet esetében eredménytelen lett a pályázat. Ugyancsak érvénytelennek minősítették a pályázatot a Műszaki és Közlekedési Múzeum esetében. A lap úgy tudja: a Brüsszeli Magyar Intézet élére Reményi Krisztina, a bécsi Collegium Hungaricum vezetői posztjára Méhes Márton pályázott eséllyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.