"Tangó király" az Olasz Kultúrintézet koncerttermé

Astor Piazzolla műveiből játszanak

A Neofonia együttes programján Astor Piazzolla argentin zenész, zeneszerző, a "tangó királya" műveiből játszanak csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben

2010.11.30 16:00MTI

Az érzelmek forradalma címmel Astor Piazzolla műveiből ad koncertet a Neofonia Ensemble nevű olasz együttes december 2-án, csütörtökön a budapesti Olasz Kultúrintézetben. 

A Neofonia együttes programján Astor Piazzolla (1921-1992) argentin zenész, zeneszerző, a "tangó királya" műveiből játszanak Gianni Mola, az együttes zenei igazgatója hangszerelésében.

Pietro Bentivenga harmonikán, Arturo Sica hegedűn, Gianni Mola zongorán, Luigi Bonaparte gitáron és Camillo Chianese nagybőgőn muzsikál, többek közt az Oblivion, a Tango apasionado és a hangverseny címében szereplő Concierto para Quintetót is eljátssza.

Gianni Mola 1994-ben alapította a Neofonia Ensemble-t. Olasz együttesként Argentínán kívül a legautentikusabban képviseli a Latin-Amerika hangjának is tartott Astor Piazzollét és a noevo tangót.

A Neofonia hitelesen adja át Piazzolla zenéjének szellemiségét, ezt bizonyítja, hogy 1996-ban elnyerte a nemzetközi Piazzolla-díjat.

A verseny zsűrijében Daniel Piazzolla, a zeneszerző ugyancsak komponista és zongorista fia is részt vett - tájékoztatta az eseményről az MTI-t az Olasz Kultúrintézet, megjegyezve, hogy a koncertre ingyenes a belépés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.