Újbor és Sajtfesztivál lesz

35 borász a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

A kiállítók között Magyarország minden borvidéke képviselteti magát, az eddigi adatok szerint 35 borász és 10 sajttermelő vesz részt az eseményen

2010.11.17 16:48MTI

Magyarország újborait és kézműves sajtjait kóstolhatják meg az érdeklődők az Újbor és Sajtfesztiválon november utolsó hétvégéjén a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (MMGM).

A programok között szerepel Magyarország legjobb újborainak köszöntése, borrendi avatás, újborfelismerő bajnokság, magyarországi kádármesterek termékbemutatója és vására, vasárnap délután adventi újbor- és sajtszentelés. A belépőjegy 2000 forint, nőknek 1500 forint, mely tartalmaz egy fesztivállogóval ellátott kóstolópoharat is.

A kiállítók között Magyarország minden borvidéke képviselteti magát, az eddigi adatok szerint 35 borász és 10 sajttermelő vesz részt az eseményen - tájékoztatott Ferenc Vilmos főszervező a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón szerdán Budapesten, hozzátéve: a versenyre 150 borminta érkezett.

Mint mondta, a rendezvény "találkozási pontot" akar biztosítani jó beszélgetésekhez, baráti összejövetelekhez.

A látogatók a fesztivál díszvendégei között Eger, Pannonhalma, a Pannon Borrégió és a Somlói borvidék képviselőit és borait, valamint az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendet és a Magyarországi Sajtlovagrendet köszönthetik.

A szervezők minden belépőjegy árából 100 forintot, azaz 50-50 forintot ajánlanak fel a vörösiszap katasztrófa károsultjainak, valamint a móri Wekerle Sándor emlékmű felállításának támogatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.