Jön az ausztrál Circa és Tiger Lillies társulat

Cirkusz a színházban! Pécsett

A Cirkusz a színházban! elnevezésű minifesztivál keretében az ausztrál Circa és az angol Tiger Lillies társulat összesen három előadással lép fel a Pécsi Nemzeti Színházban a jövő hét elején.

2010.11.05 10:15MTI

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatban az újcirkusz iskola különféle irányzatának képviselői szerepeltek már, a sort a nehezen besorolható Ennio Marchetto kezdte.

A világhírű komikus áprilisban lépett fel a pécsi Nemzeti Színházban, számtalan papírfigurával attraktív módon élő rajzfilmet vitt színre. Őt a Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál tuniszi, francia, argentin és magyar fellépői követték, augusztusban pedig a La Clique következett.

Utóbbi társulat az újburleszket, a cirkuszi számokat, a varieté erotikus világát vegyíti a kortárs varietével. A Pécs2010 Sajtóiroda tájékoztatása szerint a sort november 8-án este az újcirkusz irányzat elkötelezett képviselője, az ausztrál Circa folytatja a Pécsi Nemzeti Színház kamaratermében.

Előadásaikban a cirkusz és a kortárs tánc elemei keverednek a legmodernebb és a leghagyományosabb színházi megoldásokkal.

A fizikailag lehetetlennek tűnő mozdulatsorok költői érzékenységgel párosulnak, és lényegülnek át lenyűgöző színházzá.

A Circa előadásai a cirkusz határait feszegető poétikus performanszok, melyeket évente, szerte a világon mintegy 50 ezer néző csodál meg.

November 9-én, a minifesztivál második napján 18, illetve 21 órától a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán az angliai Tiger Lillies egy cirkuszcsapattal kiegészülve lép fel a Freakshow című előadásával.

A beskatulyázhatatlan angol zenekar az opera és a cigány dallamok sajátos ötvözetéből építkezik, így énekelve meg a periférián élők történeteit.

A zenekar énekese, Martyn Jacques hét éven keresztül képezte magát operaénekesként, azon belül is a falzett stílust sajátította el - olvasható a sajtóiroda tájékoztatójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.