Jerry Bock a musical zeneszerzője volt

Elhunyt a Hegedűs a háztetőn atyja

Elhunyt Jerry Bock, a Hegedűs a háztetőn című musical zeneszerzője. A Broadway történelmének meghatározó alakját 81 éves korában érte a halál.

2010.11.04 12:45MTI

Sheldon Harnick szövegével és Jerry Bock zenéjével a Hegedűs a háztetőn című musical az amerikai zenei színházak egyik legsikeresebb darabja; a musical nyolc éven át volt folyamatosan műsoron, a szerzőpárost 1965-ben a Broadway világának legrangosabb elismerésével, a Tony-díjjal jutalmazták.

Bock és Harnick első sikerét 1960-ban a Fiorello! című musical jelentette.

Az egykori New York-i polgármesterről, Fiorello La Guardiáról szóló darab a Tony-díj mellett a legjobb dráma kategóriában Pulitzer-díjat is kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.