Dr. Halálnak hívják

Az interneten árul tetemekből készült ékszereket

Günther von Hagens, a híres-hírhedt anatómus novembertől az interneten árulja az állati tetemekből és emberi holttestekből készített, úgynevezett plasztinált preparátumait.

2010.11.02 14:15MTI

A dr. Halálnak is nevezett preparátor, aki plasztinált holttestekből álló különleges vándorkiállításával járta be a világot, az interneten árulja a tetemekből készült ékszereket, és egyéb "termékeket".

A boltból akár zsiráffarok-metszetből készült hússzínű fülbevaló is rendelhető 41,53 euróért (11 300 forintért), de a bőséges választékból az állati preparátumok mellett emberi testrészek is beszerezhetők.

Ez utóbbiakat azonban csak egyetemek, vagy kórházak oktatási, illetve kutatási céllal vásárolhatják.

Robert Zollitsch, a német katolikus püspöki konferencia elnöke azonban nem örült a www.plastination-products.com címen található online-testrészáruház hírének.

Az érsek szerint ugyanis Hagens a tudományos kutatás látszatát keltve a holtak gyalázásából csinál látványosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.