Mostanság egy messzi-messzi földrészen

George Lucas Szingapúrban terjeszkedik

Szingapúrban terjeszkedik George Lucas, a Star Wars-sorozat atyjának produkciós birodalma.

2010.10.13 15:10MTI

A Lucasfilm kedden jelentette be, hogy hamarosan megkezdődik a nyolcemeletes, 38 ezer négyzetméteres stúdiókomplexum építése Szingapúr Fusionopolis néven ismert technológiai központjában.

Az épületegyüttesben egy adatközpont, száz férőhelyes vetítő és üzletek is helyet kapnak.


Lucas nem új vendég Szingapúrban, vállalata 2005-ben kezdte meg a munkát a Csangi repülőtér közelében bérelt irodákban, és ma már négyszáz főből álló stábja dolgozik ott. Az új főhadiszállásra 2012-ben költözhetnek be a Lucasfilm alkalmazottai.

Helyi képviseletet kap az Industrial Light and Magic műhely, a játékfejlesztő Lucasarts és az animációs részleg is.

A szingapúri leányvállalat jelenleg a Star Wars: A klónok háborúja című animációs sorozaton dolgozik, és ott fejlesztik a Jedi Alliance néven futó Nintendo DS játékot is. Ezen kívül A Karib-tenger kalózai negyedik epizódján és a Rango című egészestés animáción is munkálkodnak. Korábban a Transformers, a Vasember 2., valamint a Harry Potter és a félvér herceg című kasszasikerek speciális effektusai is az ottani szakemberek kezei alól kerültek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.