Befejezték 15. stúdióalbumuk felvételeit

Elkészült az új R.E.M.-lemez

Az amerikai zenekar bejelentette, hogy befejezte 15. stúdióalbuma felvételeit, a lemez megjelenése 2011 tavaszára várható. Előtte érkezik még egy koncert DVD is a formációtól, mégpedig október végén.

2010.09.23 13:15ma.hu

Az R.E.M. nyár elején kezdte meg a stúdiómunkálatokat, a zenekar három tagja Jacknife Lee (aki többek között a U2, a Snow Patrol, a Kasabian, és az Editor producere is volt már, és vele készült el a 2008-ban kiadott Accelerate is) irányításával rögzítette az albumot.

A felvételeknek részben a berlini Hansa Studios adott otthont, korábban itt készült el a U2 Actung Baby című lemeze, Iggy Pop Lust For Life-ja, vagy David Bowie Heroes című albuma is.

Az egyelőre cím nélküli albumról annyit lehet tudni, hogy az R.E.M. visszatért a klasszikus hangzásához, az utóbbi lemezek változatossága után állítólag a korai évek szerzeményeit idézi meg a friss dalcsokor.

A rajongóknak nem kell egészen tavaszig várniuk a legfrissebb R.E.M.-kiadványra, a zenekar idén is jelentkezik új anyaggal, a Live From Austin című koncert DVD október végén kerül a boltokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.