Francia történelmi park mintájára tervezik

Történelmi témapark épül Kecskeméten

A magyar történelem dicső korszakait bemutató, mintegy 20 hektáron elterülő történelmi tematikus park épül Kecskeméten francia segítséggel; a 83 millió eurósra tervezett beruházás 2013 közepére készül el.

2010.09.16 17:26mult-kor.hu

A 2011-ben kezdődő beruházást a világhírű francia történelmi park, a Puy du Foui Nagy Park mintájára tervezik - mondta Bányai Gábor a Philippe de Villiers-vel, a francia történelmi park ötletgazdájával és megvalósítójával közösen tartott sajtótájékoztatón.

Bányai Gábor beszámolt arról, hogy a tematikus parkban a magyar történelem egy-egy korszakát mutatják be korhű, épített díszletek között.

Művészi előadás keretében lesz látható például a nándorfehérvári diadal, és a tervek szerint az államalapítás, Nagy Lajos király kora, a Rákóczi-szabadságharc vagy az 1848-as forradalom is megelevenedik majd a park létesítményei között.

Egy-egy felépített történelmi helyszín eseményeit több ezer látogató nézheti majd.

Az előadásokat meghatározott műsorrendben látogathatják a nézők, így egy nap alatt minden történet végignézhető, pihenővel és étkezéssel együtt.

A gyermekeknek is szerveznek programokat és kiállításokat.

"Ha azt akarjuk, hogy Magyarország kilábaljon a gazdasági válságból, akkor több szegmensben, így a turisztikában is olyan fejlesztéseket kell megvalósítani, amelyek felkeltik a belföldről, valamint a határon túli magyarlakta és más területekről érkezők érdeklődését" - mondta a közgyűlés elnöke.

Bányai Gábor hozzátette: a tematikus park létrehozóinak az a céljuk, hogy a magyar történelem dicső napjainak bemutatásával erősödjön a nemzeti összetartozás.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere elmondta: az első körben 83 millió eurós beruházás helyszíne Kecskemét határában lesz.

A polgármester célként nevezte meg, hogy a város és a megye összefogva kihasználják az idegenforgalom által kínált lehetőséget, Bács-Kiskun megyébe invitálják a hazai és külföldi turistákat.

Philippe de Villiers, aki Vendée megye közgyűlésének elnöke, európai parlamenti képviselő, kijelentette: "segítünk önöknek, hogy a projekt megvalósulhasson, és személyesen veszek részt benne".

Philippe de Villiers elmondta: az 1978 óta üzemelő Puy du Foui Nagy Park ebben az évben másfél millió látogatót fogadott. A francia és az európai történelem korszakait bemutató történelmi park látogatóinak 15 százaléka külföldi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.