Katalánokkal kontaktálnak az angolok

Ritkaságszámba menő retrospektív Miró-kiállítás Londonban

Fél évszázad után rendeznek átfogó kiállítást Joan Miró műveiből a londoni Tate galériában.

2010.09.12 09:08MTI

A 2011. április 14-én nyíló tárlat szeptember 11-ig lesz látogatható, és a The Ladder of Escape (A menekülés lajtorjája) címet viseli. A nagyszabású kiállítás a spanyol művész 150 olajfestményét, papírra vetett műveit és szobrait foglalja magában, a tárlatra szánt alkotások egy része a világ minden táján őrzött magángyűjteményekből érkezik Londonba.

A kiállításon igyekeznek bemutatni Miró munkásságának kontextusát, beleértve politikai hitvallását és a katalán származásának, valamint a spanyol polgárháborúnak - amelyet a szomszédos Franciaországból szemlélt-, valamint a Franco-rezsimnek az alkotói tevékenységére gyakorolt hatásait.

A Tate Miró minden korszakából igyekezett a legnagyobb hatású alkotások közül válogatni, a londoni közönség a katalán művész leghíresebb műveivel is találkozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.