Rekord idő alatt váltak sztárrá

Pálinka-díjas a Magna Cum Laude

A múlt hétvégén rendezték meg a IV. Zsindelyes Pálinkafesztivált Érpatakon. A rendezvény sztárvendége, a Magna Cum Laude nemcsak a jó hangulatú koncert miatt lépett színpadra.

2010.09.08 16:45ma.hu

A névadó házigazda főzde egy névre szóló oklevéllel és emlékéremmel ismerte el az együttesnek egyik kiemelt hungaricumunk, a pálinka népszerűsítéséér végzett szakmai tevékenységét.

A Pálinka dal az egy évvel korábbi stúdióalbumon látott napvilágot és rekord idő alatt vált a rádióhallgatók kedvencévé és a slágerlisták vezetőjévé.

"Sok szempontból fontos az elismerés és a dal sikertörténete." - mondta Mező Mihály, a zenekar frontembere.

A Magna Cum Laude nem titkoltan foglal állást a vidék, illetve a hagyományosan magyar értékek megéneklése mellett. A Pálinka dal esetében ez igen jól sikerült.

A dal kislemez és videóklip nélkül is olyan sikeresnek bizonyult, hogy nem ritkán a koncert végi vissza-tapsnál a közönség kórusban skandálja, hogy "Pálinka, Pálinka...".

A pálinka lovagrend kitüntetései mellett a házigazda különdíját egyébként idén és a korábbi években is a rendezvény és a pálinka kultúra népszerűsítésében segítséget nyújtó étteremtulajdonosok, polgármesterek, miniszterek kapták. A Magna díja már ezért is különleges.

A zenekar egyébként gőzerővel készül fennállásuk legnagyobb bulijára, a december 28-án a budapesti Syma csarnokban rendezendő karácsonyi mulatságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.