Yonderboi-jal bulizhatunk

Frankenstein feltámad!

Autentikus környezetben ünnepelik szeptember 9-én este 9-től Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv magyarországi bemutatóját.

2010.09.07 08:45ma.hu

A rendhagyó est hangulatát a kiválasztott helyszín, a filmforgatáshoz felfedezett elhagyatott budai ház mellett Yonderboi is garantálja majd.

Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmje, amelyben a rendező ezúttal az egyik főszereplő megformálója is, s amely a cannes-i filmfesztivál versenyprogramja után a Szarajevói Filmfesztivál - Kelet-Európa mára legrangosabbá vált filmes eseményének - egyik fődíját is elnyerte, szeptember 9-én kerül a hazai közönség elé.

A film Mary Shelley Frankenstein című regényének különös átirata: egy intézetből szökött fiú és apja véletlenül találkozik egy filmforgatáson, ahol az apa - a Mundruczó Kornél alakította rendező - először találja szembe magát egy, az akaratán kívül álló nagyobb erővel.

A film a teremtő ember és teremtménye története.

A szeretet után sóvárgó mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fiú találkozásában.

A film bemutatójának estéjét rendhagyó módon ünnepelik: a forgatás helyszínén: az I. kerületi Ybl Miklós tér egy elhagyatott házában gyűlnek össze a film alkotói és mindazok, akik segítették a produkció elkészültét.

A Frankenstein-éj szeptember 9-én este 9 órakor kezdődik. Yonderboi erre az alkalomra előkészített szettjét vj-program illusztrálja majd, amely a Frankenstein-mítosszal kapcsolatos vizuális hivatkozásokból építkezik.

Yonderboi után a Sirály kedvenc dj-je, Popec gondoskodik arról, hogy reggelig kitartson az ünneplő tömeg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.