Szexis és lebilincselő

Abszurd kabaré-show a pécsi utcákon

A többszörösen díjnyertes La Clique, amely a kabaré, az új burleszk, a cirkusz és a kortárs varieté fantasztikus ötvözetével hódította meg a világot, szerdától szombatig Pécsett vendégszerepel.

2010.08.18 08:30MTI

Feje tetejére állt a kulturális főváros, Pécs városát megszállták a varieté és a burleszk abszurd figurái.

Kardos József, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt programigazgatója az MTI-nek elmondta: a csapatot világszerte számos díjjal jutalmazták, a kritikusok pedig egyöntetűen magasztalják a La Clique "lebilincselő, szexi és magával ragadó" show-ját.

A legmagasabb brit színházi elismeréssel, az Olivier-díjjal is kitüntetett produkcióban összesen nyolc különböző történetbe csöppenhetnek a nézők. A lélegzetelállító akrobatikus elemek és a humor mellett az udvari bolond komikustól a vetkőző jeleneten át a felnőtt bábjátékig számos érdekesség váltja egymást a porondon.

A La Clique többek között spanyol, ausztrál, norvég, kanadai, svéd és német tagokból áll, akik a műfajt különböző oldalról közelítik meg - ebben rejlik az előadás bája.

Az óriási népszerűségnek örvendő show eredetileg 2004-ben az edinburgh-i Fringe Fesztiválra született Brett Haylock kreatív producer és rendező, valamint David Bates producer kezdeményezésére. Kezdetben egy tükörsátorban, körkörös színpadon léptek fel, de 2008 óta már hagyományos színháztermekben is játszanak a világ számos táján.

A nemzetközi társaság augusztus 18. és 21. között öt alkalommal adja elő kabaré-showját a pécsi Ifjúsági Ház melletti parkolóban felállított sátorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.