Harsány koncertekkel készülek

Nyárbúcsúztató fesztivál Pécs városában

Nyárbúcsúztató fesztivállal várják a látogatókat Pécsett, a mediterrán érzések városa harsány koncertekkel készül az utolsó nyári napokra.

2010.08.17 10:30MTI

Összesen huszonöt programot kínál az érdeklődőknek Pécs nyárbúcsúztató rendezvénye, a Mediterrán Hangulatok Fesztiválja, amelyet csütörtöktől vasárnapig immár tizedik alkalommal rendeznek a baranyai megyeszékhely központjában.

"A Széchenyi terén több száz fellépő várja a vendégeket, akiknek három vendéglős, öt borász, két pálinkafőző és harmincegy kézműves kínálja portékáit, ételeit, italait" - mondta Orcsik Ferenc, a szervező Pécsi Ifjúsági Központ igazgatója a fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján.

Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa nyitóünnepség A programokat tematikusan állították össze: a csütörtök a népzene jegyében telik, pénteken a Szent István-napi ünnepségé a főszerep, szombaton a dzsessz és más könnyedebb zenei műfajok, vasárnap pedig a komolyzene kedvelőit invitálják a közelmúltban megújult főtérre.

"A fesztivál eseményei minden nap délután három órától gyermekeknek szóló játszóházzal kezdődnek, amelyet helyi együttesek, művészeti csoportok fellépése követ, esténként pedig országos hírű előadóművészek lépnek fel" - közölte az igazgató. Orcsik Ferenc a rendezvények közül kiemelte a négy külföldi és négy hazai zenekar részvételével Pécsett, valamint több baranyai településen zajló Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót, a Lighthouse együttes, a Kozma Orsi Quartet, valamint a reneszánsz dallamokat és francia virágénekeket is megszólaltató Lovász Irén koncertjét.

Mint elhangzott, a Mediterrán Hangulatok Fesztiválja arra a gondolatra épül, hogy Pécs a mediterrán életérzések városa, mivel ez fejezi ki legjobban azt a benyomást, amelyet a világörökség részét képező történelmi belváros csalogató gasztronómiai és borkultúrája, utcácskái, vendéglői keltenek a látogatókban.

A rendezvény ennek megfelelően nem a harsány koncertekről, hanem a nyugodtabb, bensőségesebb társasági együttlétekről, a "hangulatok és érzések kavalkádjáról" szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.