Július 24. és 31. között a muri az úr

Goran Bregovic Pécsen húzza el a nótánkat

Július 24. és 31. között tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Kultúrhetet (ICWiP), Európa egyik legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiválját a baranyai megyeszékhelyen; az idei sztárvendég Goran Bregovic lesz.

2010.07.06 17:56MTI

Radics Péter sajtóreferens tájékoztatása szerint az ICWiP (International Culture Week in Pécs – Pécsi Nemzetközi Kultúrhét) ezúttal a Balkán: Újrahangolva szlogennel várja a fiatalokat.


Az ingyenes rendezvény idei sztárvendége Goran Bregovic és a Wedding and Funeral Orchestra, valamint a Pécs-Ruhr-vidék-Isztambul Karawane 2010 lesz; utóbbi az idei év három európai kulturális fővárosának nagyszabású, közös világzenei produkciója. Fellép az amerikai Big Daddy Wilson, a szerb Zbogom Brusli, a német BxDxF, a Ska-Pécs, a Ludy Huxtable and Balázs Józsi Band, a 15. születésnapi koncertjére készülő Heaven Street Seven, a Simply English, a fesztivál kedvéért újra összeállt Brains, a Besh o drom, valamint a Péterfy Bori & Love Band. Az idei ICWiP fő helyszíne a pécsi Dóm tér lesz; a Goran Bregovic koncertre Budapestről élményvonat is indul július 31-én a Nyugati Pályaudvarról.

A nosztalgia járaton az élőzene mellett a legfinomabb villányi borokat kóstolhatják a fesztiválozók.

Az élményvonat házigazdája Vujity Tvrtko, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program egyik nagykövete lesz. A kultúrhét története során Közép-Európa és az Alpok-Adria térség egyik legismertebb és legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiváljává vált. A rendezvényre ezúttal több mint 300 fiatalt várnak a szervezők a világ minden tájáról, Dél-Amerikától Afrikán és Európán át egészen a Távol-Keletig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.