Idén sem csupán koncertek várnak minket

Látványos színházi programok a Szigeten

Idén sem csupán koncertek várják a Sziget fesztivál közönségét: az Óbudai-szigetre látogatók számos színházi program közül válogathatnak augusztus 11. és 15. között.

2010.08.12 13:20ma.hu

Az Octopus Összművészeti Helyszín augusztus 13-án délután a Jövő Történeti Múzeumává alakul, ahová belépve a látogató 2060-ból tekinthet vissza a katasztrófa felé haladó, 2010-es emberiségre a holland-magyar Space Színház A Felhő című, angol nyelvű előadásában.

A Szigeten korábban a Holland cunami című produkcióval fellépő csapat tagjainak (Ardai Petra, Yang Li és Luc van Loo) segítségével a közönség immár egy békés jövő szemszögéből szemlélheti a nehezen érthető múlttá lett jelent, és vállalkozhat újszerű túrára a skanzenben, azaz a külvilágban.

Augusztus 15-én este az Octopus Összművészeti Helyszín a Vígszínház társulatának ad otthont: Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Molnár Áron, Borbiczki Ferenc, Gyuriska János és Józan László a teátrumban 2010 decemberétől futó Túl a Maszat-hegyen című zenés kalandjátékból mutatnak be részleteket.

A színészek mellett feltűnnek a szerzők: Presser Gábor zeneszerző és Varró Dani költő; a rendező: Néder Panni és a Vígszínházat igazgató Eszenyi Enikő is. Minden nap este 10-kor bukkan fel a francia Malabar utcaszínházi és cirkuszművészeti társulat titokzatos hajója.

Ahogy a Le Voyage des Aquareves című előadás 16 méteres holdfényszínű bárkája lehorgonyoz, gólyalábasok, kaszkadőrök, akrobaták, zsonglőrök és pirotechnikusok teszik teljessé az utazás álomszerű képét.

A társulat tagjaival napközben is találkozhat a Sziget-közönség: a Naprendszer legfontosabb égitestét megjelenítő NapŐrök, illetve a butaságot és maradiságot bíráló, éneklő rizsporos márkízok hol itt, hol ott bukkannak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.