Születésének ötvenedik évfordulója lesz!

Kaszás Attila Fesztivál a dél-szlovákiai Zsigárdon

Kaszás Attila Kulturális Fesztivált rendeznek a dél-szlovákiai Zsigárdon (Zihárec), ahol augusztus 9. és 14. között verstábor, népzenei és néptánctábor és folklórfesztivál is várja az érdeklődőket.

2010.08.02 13:45ma.hu

Az idei fesztivált a 2007 márciusában, 47 évesen elhunyt színész, Kaszás Attila születésének ötvenedik évfordulója jegyében rendezik meg. A Kaszás Attila Kulturális Fesztivál verstáborába, valamint népzenei és néptánctáborába vasárnapig várják a jelentkezőket a szervezők.

A táborokkal egy időben zajlik majd a színész szülővárosától, Vágsellyétől 10 kilométerre fekvő Zsigárdon a Kárpát-medencében élő nemzetek és nemzetiségek folklórfesztiválja.

Az augusztus 9-től 11-ig tartó verstábor célja két szlovákiai magyar szerző, Tóth László és Barak László műveinek népszerűsítése. A résztvevők egyéni foglalkozásokon, helyzetgyakorlatokon, verselemzésen, beszédtechnikai foglalkozásokon vesznek majd részt. Augusztus 10-11-én rendezik meg a verséneklők táborát és fesztiválját, amelynek célja az amatőr csoportok szakmai továbbképzése.

A jelentkezők szövegértelmezést, komponálást, hangszerelést, verselemzést, színpadi beszédet tanulhatnak a tábor szakmai vezetőitől. Augusztus 11-én kezdődik a Rév zenekarral a négynapos népzenei és néptánctábor. A felnőttek mezőkölpényi, a gyerekek pedig Komárom környéki táncokat tanulhatnak. Énekelni Korpás Éva, hegedülni Lakatos Róbert, brácsázni és bőgőzni Mester László tanítja majd a jelentkezőket.

Végül augusztus 11. és 14. között rendezik meg a Kárpát-medencében élő nemzetek és nemzetiségek folklórfesztiválját, amelyen Korpás Éva lemezbemutató koncertet ad, fellép a Kor-Zár, Szarvas Dávid és a Miluman, Csiba Júlia és zenekara, Ferenczy György és zenekara, Lakatos Róbert és a Rév zenekar, a pozsonyi Pacora Trio, a nagykanizsai Igricek verséneklő együttes és Kátay Zoltán, de bemutatkoznak a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny énekelt vers kategóriájának díjazottjai is

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.