"Búcsú a színpadtól"

Révkomáromban felavatták Kaszás Attila szobrát

Szülővárosában, Révkomáromban mintegy másfélezer ember, családtagok, barátok, pályatársak, tisztelők jelenlétében avatták fel szombaton a tavaly márciusban váratlanul elhunyt fiatal színművész, Kaszás Attila szobrát.

2008.04.19 16:10MTI

Kaszás Attila két méter magas bronzalakjára, Gáspár Péter révkomáromi szobrászművész "Búcsú a színpadtól" című alkotására a színművész egykori iskolatársainak kezdeményezése nyomán, közadakozásból jött össze a pénz. A szobor a révkomáromi magyar színtársulat, a Jókai Színház épülete előtti téren kapott helyet.

A szobrot Nemcsák Károly és Stohl András színművészek leplezték le, és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szentelte fel. A szoboravató ünnepségen Bastrnák Tibor, Révkomárom polgármestere, a magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti képviselője és a korán eltávozott művész két pályatársa, Eperjes Károly és Rudolf Péter mondtak beszédet.

Az ünnepségen számos pályatárs, a budapesti Nemzeti Színház és a révkomáromi Jókai Színház művészei hajtottak fejet a szobor előtt, amely a színpadról éppen lelépő Kaszás Attilát ábrázolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.