"Soha nem gondoltuk volna"

Antal Nimród ragadozói az észak-amerikai kasszasikerlista 3. helyén

Több mint 25 millió dolláros (5,6 milliárd forintos) hétvégi bevételével Antal Nimród Ragadozók című akcióhorrorja az észak-amerikai kasszasikerlista harmadik helyét szerezte meg premierhétvégéjén.

2010.07.12 09:20MTI

A Universal Picture első 3D-s animációja nagy családi közönséget vonzott: 60,1 millió dollárért (13,3 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. Nikki Rocco, a stúdió terjesztési igazgatója is meglepődött a pénteken debütált film sikerén.

"Harmincmillió a győzelmet jelentette volna a stúdiónak, mivel egy új alkotói vonal megvalósításáról van szó, ezért ennyire tartottuk, soha nem gondoltunk volna több mint 50 millióra" - vallotta be. Rocco szerint sok minden közrejátszott a sikerben: a Despicable Me egyaránt megnevettette a gyerekeket és a szülőket, a felnőtt közönség pedig szívmelengető történetet kapott.

Az animáció főhőse a gonosz Gru, aki el akarja lopni a Holdat. Tervének átgondolására készteti azonban, amikor három árva kislány, ahelyett, hogy megijedne tőle, éppenséggel pótapának szemeli ki. A hétvége másik bemutatója, a Ragadozók 25,3 millió dollárt szerzett a kasszáknál.

Az 1987-es Ragadozó című horror második folytatása a 20th Century Fox stúdióban készült el Antal Nimród, a Kontroll című magyar filmsiker alkotója rendezésében, Robert Rodriguez kilencvenes években születtet forgatókönyvének felmelegítéséből.

Quentin Tarantino alkotótársa, Rodriguez (Grindhouse: Terrorbolygó, Alkonyattól pirkadatig) producerként is közreműködött a film születésében.

A sztárszereposztással - Adrien Brody, Laurence Fishburne - forgatott Ragadozók a kritikák szerint John McTiernan eredeti filmjének izgalmát idézi.

Felmérések szerint 70 százalékban a férfi közönséget vonzotta az idegen bolygó dzsungelében folyó véres küzdelem egy csapat válogatott harcos és a rájuk vadászó könyörtelen ragadozók között.

A box office második helyét az Alkonyat sorozat harmadik része, a Napfogyatkozás szerezte meg 33,35 millió dollárral (7,4 milliárd forinttal). A vámpírsaga az elmúlt 12 napban összesen 237 millió dollárt (52,6 milliárd forintot) keresett az észak-amerikai piacon.

A negyedik helyre a 3D-s Toy Story 3. került 22 millió dollárral (4,8 milliárd forinttal), az ötödikre pedig M. Night Shyamalan Az utolsó léghajlító című misztikus kalandja 17,15 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) jegyeladással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.