Nem vénát, dalt fakaszt Stephen King

Liv Ullmann viszi színpadra a vérkirály horrorpápa musicaljét

Zenés színpadi thrillert írt Stephen King világhírű szerző; a Ghost Brothers of Darkland County című musicalt Liv Ullmann viszi színpadra

2010.03.17 15:45MTI

A darab szövegét King, zenéjét John Mellencamp rock- és country-zenész írta - mondta az NRK norvég adónak a 71 éves Ullmann.

A két amerikai már meg is akarta kezdeni a munkálatokat, de Ullmannak előbb be kell fejeznie Eugene O'Neill Utazás az éjszakába című művét bemutató norvégiai körútját. Liv Ullmann színésznőként Ingmar Bergman filmjeiben tűnt fel, az utóbbi időszakban azonban rendezőként ért el nemzetközi sikereket. A vágy villamosa című Tennessee Williams-darabban például Cate Blanchett ausztrál színésznőt is rendezte. Stephen King és John Mellencamp már 2000-ben bejelentette a közös musicalről szóló terveket. A produkciót azonban többször el kellett halasztani. A Variety.com szerint a musical bemutatóját eredetileg a 2008-2009-es évadra hirdették meg az atlantai Alliance Színházba, ám később határozatlan időre elhalasztották.

Bár Stephen King honlapján szeptemberi bemutatót emlegetnek, a színház képviselője ezt egyelőre nem tudta megerősíteni.

A darab cselekménye King regényeihez hasonlít: két - egymást szívből gyűlölő - testvér egy olyan nyaralóban találja magát, amelyben korábban egy másik testvérpár már végzett apjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.