Mekkora disznóság!

Országossá vált a Mangalica Fesztivál

Mostanra országos rendezvénysorozattá vált a Mangalica Fesztivál, a következő rendezvény Szombathelyen lesz szeptemberben - mondta Veégh Attila, az eseménysorozatot koordináló Variomobil Kft. szervezője csütörtökön az MTI-nek.

2010.07.01 14:02MTI

A cég a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének (MOE) szakmai felügyelete mellett, vele együttműködve, 2008 óta szervezi a Mangalica Fesztivált a fővárosban, a városligeti Vajdahunyad várában. A rendezvény ez évtől bővült országossá: a sikeren felbuzdulva döntöttek úgy, hogy a keleti és nyugati országrész egy-egy nagyvárosában is megrendezik az eseményt. Első lépésként idén áprilisban ez meg is történt Debrecenben, a rossz idő ellenére nagy sikerrel - különösebb hírverés nélkül is becsléseik szerint 15 ezer látogató volt kíváncsi a magyar mangalicatenyésztők kínálatára.

Ebbe a sorba vonják most be Szombathely városát, amellyel megvalósul célkitűzésük és létrejön az évi három esemény Budapesten, Debrecenben, illetve Vas megye székhelyén. Az l. Szombathelyi Mangalica Napok időpontja: 2010. szeptember 24-26.

"Debrecenben nagy örömmel fogadták a mangalicásokat, a város vezetése sokat segített" - fogalmazott a szervező.

Szombathelyen is támogatja a város saját eszközeivel a rendezvényt, amelynek kiemelt vendége Felsőőr (Oberwart) lesz a szomszédos Ausztriából.

Az immár negyedik Budapesti Mangalica Fesztivált a szokásos helyen, a Vajdahunyad várában tartják 2011. február 4-6. között. Erre az alkalomra a mangalicák 1991-es megmentésének 20. évfordulója alkalmából újdonságokkal és meglepetésekkel is készülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.