"Hatalmas aperitif a disznóhús kedvelőinek"

A Facebookon szerveznek szélsójobboldali megmozdulást Párizsban

Kolbász és pia elnevezéssel "hatalmas aperitifet" szervez a Facebookon péntekre egy több mint 3500 fős csoport Párizs egyik muzulmánok lakta negyedében. A szélsőjobboldali szervezetek által támogatott kezdeményezést baloldali pártok provokációnak minősítették, az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) jogvédő szervezet pedig a rendezvény betiltását követeli.

2010.06.14 18:50MTI

A francia fiatalok körében az elmúlt hónapokban óriási divat lett a Facebook közösségi oldalon szerveződő apéro géant, azaz hatalmas aperitif: egy hetekkel előre meghirdetett estén és megjelölt helyen több ezren gyűlnek össze spontán utcai bulizásra.

A Párizs XVIII. kerületében szerveződő találkozó az első, amelyet politikai céllal hirdetnek a negyed "identitási és területi visszafoglalására" a "disznóhús kedvelőinek", a "legjobb gall tradíciók" megünneplésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.