Mai muzsika: The Carbonfools - The Line

Elektrobugiban áztatják a lábuk

Sorozatunkban a minden napra egy muzsika elvét maximálisan szem előtt tartván jegyzetelünk, érdekességeket és apropókat fogalmazunk meg játékos kedvvel és közérthető stílusban, valamint együtt örülünk az olvasóval a munkahelyen taktusra taposó lábaknak.

2010.05.06 12:10adamik zsolt - ma.hu

A Carbonfools, mint ahogy azt itt már kifejtettük, akkor talált igazán magára, mikor a Popmodellen túl a pálinkás reklámból ismerős Fehér Balázs becsatlakozott énekben. Mit tagadjuk: a lábunk azóta elektrobugiban ázik. Igazából fel sem fogtuk, mi történt: annyira megszoktuk a hazai (Pestbuda) koncertélet penészes pinceszagát, hogy a friss wunderbaum igen kemény éterájere már elsőképp fel sem tűnt. Csak akkor kaptuk a fejünket föl, mikor a tinilányok Lovasi helyett a Line-ra rázták, és megint divat lett a harisnyafarmer.

Öregszünk, vagy mi.  A diszkóba' nincs harmonikaszó.

A Carbonfools nem csupán helyet követelt magának a szikragömb alatt, de szintúgy sikeresen vert hidat az elektronikus zene, és a hangszeres döngölés közé is. Ilyesmivel itthon talán csak a Neo próbálkozott előttük, de míg náluk az egy-két gitáralap, meg a Heaven Street Sevenből időnként átmentett Szűcs Krisztián csicsa, divatos kitűző volt, addig a Szénhülyééknél mindkét alap le van betonozva. Míg Neoék elképzelhetők sima dj-szettben, addig a Carbonfools elképzelhetetlen lemezlovas és hangszeres közreműködés nélkül.

Minden bizonnyal portásfej.

És ha már lemezlovász: Bicskei Titusz neve nem véletlenül (megint mi:) forog bakelitként a zeneértő közszájon. Nálánál tehetségesebb zörejbetyár jelenleg Magyarországon - megkockáztatjuk - nincsen. Ki merjük jelenteni: a Zsazsáékon túl és innen leginkább neki köszönhető a Carbonfools kirobbanó (legalábbis Pestbudán tutira teltházas) sikere.

Aki magyarra hangszerelt elektromos talpalávalóra éhes, a Szénhülyéknél finomabbat ehelyütt kóstolni most nem tud. Muzsikájuk ugyanis azt az állapotot tükrüzi, mikor valaki a déli órákban egy rekesz sörrel az Albert Hoffmann termelőszövetkezet magtározójának tetejére felmászott, majd négykor a létrát már nem leli, de igazából nem is keresi olyan nagyon.

Mondjon valaki még egy hasonlót.

Apropó:
Dreadzone Eye on The Horizon lemezbemutató és The Carbonfools koncert május 8.-án a Gödör Klubban, minek utána dj:Titusz & Zsazsa muzsikál. Aki nem bolond, elmegy.

You couldn’t find the answer
So you failed this vicious test
Your thoughts like smoke
It made you choke
I think you need some rest

You think you’re so funny
But your smile is just pretend
This ship sails through
Your river of thoughts
Will never reach its land

please try to say I’m okay
Before you fall and fall
These dreams you made
Just fall out waste
No one saw them all

I don’t think you’re crazy
I don’ think you’re fool
You just lost the line
So that’s fine
You cannot change the rules

I don’t think you’re crazy
I don’ think you’re fool
You just lost the line
So that’s fine
You cannot change the rules

Fallin……fallin…..

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.