Párlatok párlata

Szőlőből készült pálinka a legjobb az idén

A Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája az ország legjobb idei pálinkája - közölte a 11. alkalommal a hétvégén Gyulán megrendezett nemzetközi kisüstipálinka-fesztivál ötletgazdája és főszervezője vasárnap az MTI-vel.

2010.04.18 16:22MTI

Lovász Sándor elmondta: a program részeként meghirdetett országos pálinka- és gyümölcspárlatversenyre a kereskedelmi céllal főzött pálinkák között nyerte el Tolna megyei Harc községben készített nedű a legjobb minősítést. Az idei győztes pálinkát már hagyományosan elhelyezik a korábbi első helyezettek mellé a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pálinkás vitrinében, mint nemzeti kincset.

A mostani versenyre kilenc országból 858 nevezés érkezett, és közülük kellett kiválasztania a szakmai zsűrinek a legjobbakat. Az év pálinkája cím mellett több más kategóriában is eredményt hirdettek.

Például a legeredményesebb magyar kereskedelmi pálinkafőzde címet az Agárdi Pálinkafőzde Kft., míg a hasonló, de bérfőzde díjat a Boldogkő-Fruit Kft. nyerte el. Az idei megmérettetésre sokan jelentkeztek Erdélyből, illetve Szerbiából és a Vajdaságból, ezért a szervezők külön is értékelték az innen beérkezett párlatokat.

Erdélyből egy törkölypárlat, míg a Vajdaságból egy ágyas vilmoskörte párlat bizonyult a legjobbnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.