Csillagos éjszaka

Van Gogh gabonapehelyből...

Gabonapehelyből készítették el Vincent van Gogh Csillagos éjszaka című világhírű festményét amerikai középiskolások Utah államban.

2010.04.06 07:38MTI

Több mint 150 diák dolgozott a képen, amelyet a Smithfieldben lévő középiskola padozatára lefektetett 595 négyzetméter műanyagponyvára raktak ki.

A festmény egy hét alatt készült el. Először rárajzolták a ponyvára a festmény alapvonalait, megjelölték, milyen színű gabonapelyhet használnak fel. A reggelire való cereáliák mellett felhasználtak továbbá két tonna malátakrémet, kötőanyagként.

Doyle Geddes művészettörténet tanárnak az volt a szándéka a hatalmas munkával, hogy a képzőművészetet közelebb vigye a fiatalokhoz. A nagy művet a hét végén szétszedték, a gabonapelyhet egy helyi állattenyésztő kapta meg sertései etetésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.