Véget ér egy 40 éves karrier

Scorpions: Sting In The Tail

2010. március 22-én, hétfőn megjelenő, "Sting In The Tail" című albumuk és egy 3 éves, 5 kontinenst érintő mamut turné után, a világ egyik legsikeresebb rockzenekara, a Scorpions befejezi pályafutását.

2010.03.20 10:16ma.hu

"Miközben dolgoztunk az albumunkon az elmúlt hónapokban, szó szerint éreztük mennyire erőteljes és kreatív munkát végeztünk - és mennyi élvezzük még ezt mindig a munkálatok során." - mondta Klaus Meine. "A Scorpions hihetetlen karrierjét a csúcson szeretnénk abbahagyni. Kegyes hozzánk a sors, hogy még mindig ugyanolyan szenvedéllyel zenélünk a kezdetek óta."

gy eljött az a pont, amikor be szeretnénk fejezni a pályafutásunkat, és ezt ezzel a különleges, új albummal szeretnénk megtenni." - tette hozzá Matthias Jabs gitáros. "A három éves turné, mely 5 kontinensen át vezet majd, egy hatalmas durranás lesz, ahol együtt bulizhatunk majd a rajongóinkkal és elköszönhetünk tőlük." - mondta Rudolf Schenker.

"Amikor elkezdtem zenélni, egy csomó kívánságom volt. Őrület, hogy többet értem el, mint amiről valaha is álmodtam." A világkörüli turné májusban indul a csapat szülőhazájában, Németországban, majd Észak-Amerikában koncerteznek, mielőtt folytatnák útjukat a többi kontinensre 2012-ig.

40 éves karrierjük alatt a Scorpions több mint 100 millió albumot adott el és számos díjat is kaptak, mint például a World Music Awardot, számos Echo-díjat, mely a Grammy német megfelelője. Nemrégiben összesen 152 ezer dél-amerikai vett részt 15 Scorpions koncerten Rio de Janeirotól Mexikó városig. "Wind Of Change" című daluk a Vasfüggöny lebontásának himnuszává vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.