Get Your Sting and Blackout

Búcsúturnéra indul a Scorpions

Csaknem ötven év után befejezi pályafutását a rockzene német zászlóshajója: a Scorpions megkezdte világkörüli búcsúturnéját.

2010.03.16 18:00MTI

Klaus Meine énekes, Rudolf Schenker gitáros és társaik hétfőn este nyolcezer rajongó előtt játszottak Prágában, Get Your Sting and Blackout című turné első állomásán. Az 1965-ben alakult együttes 2012-ig a világ öt kontinensén szeretne búcsút venni közönségétől.

Fellépnek többek között Németországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban és Chilében is. A Scorpionsnak pénteken jelenik meg legújabb, Sting in the Tail című lemeze, ami a legutolsó lesz - sorrendben 33. lemezük. A búcsúturnét követően a tagok - Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs gitáros, Pawel Maciwoda basszusgitáros, James Kottak dobos - visszavonulnak a zenéléstől. A többszörös tagcserén átesett zenekar negyvenöt év alatt több mint százmillió lemezt adott el dalaiból, közülük kétszáz platina- és gyémántlemez lett.

Eddigi koncertjeik száma meghaladja a háromezret. Legnagyobb slágereik közé tartozott a Still Loving You, a Rock You Like a Hurricane, a Holiday vagy a Wind of Change. White Dove címmel feldolgozták az Omega együttes Petróleumlámpa című dalát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.