Szeparé Bisztró koncert program

Belmondo, Deák Bill, S-Modell, Mystery Gang, Magashegyi Underground és sokan mások

Az undergound zenei élet egyik kimagasló zenekarának, a Nyersnek a feloszlása után verbuválódott Belmondo 2005 óta színesíti a hazai könnyűzenei palettát.

2010.02.11 12:00ma.hu

BELMONDO AKUSZTIK
VENDÉG: KÉMÉNYSEPRŐK

2010. február 16.

Koncertkezdés: 20:00

Az undergound zenei élet egyik kimagasló zenekarának, a Nyersnek a feloszlása után verbuválódott Belmondo 2005 óta színesíti a hazai könnyűzenei palettát.

A zenekar nemcsak ahhoz ért, hogy hogyan lehet évről évre megduplázni a fellépések számát, hogyan lehet egyik percről a másikra az egyik legtöbbet játszott zenekarrá válni, hanem legfőképp ahhoz értenek, hogy hogyan is kell játszani az igazán jó, lüktető és dallamos pop-rock zenét...

Czutor Zoliék soron következő lemezük megjelenése előtt akusztikus esttel érkeznek a Szeparé Bisztróba. Slágerek, játékos és komoly szövegek, kifogástalan hangszerelés, amire számíthat az, aki ezen az estén ott lesz. A tagoknak pedig bizonyítani pedig már nem kell. Elég, ha tudjuk, ők a Belmondo…
 
Tagok:

Czutor Zoltán - gitár/ének
Pulius Tomi - billentyű
Reggel Feri - dob
Szabó  Laci - gitárok
Temesi Berci - basszusgitár

Az este vendég zenekara a Kéményseprők!

A Kéményseprők zenei ajánlatában valójában nincs semmi nehezen felfogható: a 2006-ban, még Chimney Sweepers néven, alakult kecskeméti együttes portékája lendületes gitárzene pimasz, szellemes és ironikus szövegekkel ízesítve.

A 2007-es, hazai pályán abszolvált debütáló koncert után a Budapest Underground sikeresnek bizonyult, ugyanis 250 zenekarból a 20-as döntőbe jutva 4 különdíjat is bezsebeltek. Ezt követően pedig a Zöld Pardon Zöld Fül Tehetségkutatóján dobogós helyen végezetek. Mi pedig bízunk benne, hogy a Kéményseprőket nem sodorja el ideje korán a Duna!

DEÁK BILL GYULA

2010. február 17.

Koncertkezdés: 20:30

A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte. Később mint jazzénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja.

1979-1985-ig a Hobo Blues Band tagja volt, ezután szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil és a P. Box egykori tagjával.

Fellépett az István, a király című rockoperában: Torda, a Táltos szerepében. 1983-ban, az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben láthattuk.

1983-ban Rossz vér címmel jelent meg első szólólemeze.

1986-ban Bill Kapitány Blues Cirkusza és a Mindhalálig blues című önálló albumokkal jelentkezett. (Ezeket a lemezeket 2001-ben újra megjelentették CD-n és kazettán.)

1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett. Dániában és az egykori Nyugat-Németországban is fellépett.

Filmszerepet kapott a Kopaszkutya című Szomjas György filmben.
 
A 90-es évektől vidéken és a fővárosban is nagy sikerrel koncertezik folyamatosan együttesével, a Deák Bill Blues Banddel.

Az 1993-as Bűnön, börtönön, bánaton túl című lemeze megjelenése után 6 évig új lemezt nem készített, de együttesével rendszeresen koncertezett.

Bort, bluest, békességet című albuma 1999-ben jelent meg. Stílusa változatlan, tehát régi szokásához híven, a tőle megszokott blues: rhytm and blues műfajt hallhatjuk albumán.

2008. áprilisában, 9 év után jelent meg a következő lemez, Hatvan csapás címmel.

S-Modell Jam

2010. február 23.


Koncertkezdés: 20:30

Az S-Modell már-már otthonosan mozog a Szeparé Bisztró színpadán.

Többek között ők és vendégeik adták a 2009-es év utolsó előtti napján, az év utolsó koncertjét!

Az S-Modell hagyományos értelemben felejthetetlen rythm&blues koncertélmény Kőszegi Zsolt énekes, Pribil György gitáros, Csibi Tamás basszusgitáros, Gilián Gábor dobos és Nagy “Liszt” Zsolt billentyűs gondozásában.

A zenészektől megszokott jam feeling nem marad el, hanem ismét igazi sztárvendég hangulat segít megalapozni az S-Modell Jam Sessiont!

Mystery Gang

2010. február 24.


Koncertkezdés: 20:30

Az autentikus rockabilly fenegyerekei 1998 óta tépik a húrokat a magyar és nemzetközi színpadokon. Azon kevés zenekarok közé tartoznak, aki nemcsak itthon, hanem külföldön is elismert előadók és rendszeres fellépők. Eddigi összes kiadványuk más és más külföldi kiadónál jelent meg, Ráadásul a ZZ Top budapesti előzenekaraként Billy Gibbons elismerését is kivívták maguknak.

A dzsungelkirálynők  és woodoo babák lenyalt hajú pszichobilly harcosai ismét meglepik a Szeparé Bisztró közönségét egy fergeteges rockabilly koncerttel.

Magashegyi Underground

2010. március 02.

Koncertkezdés: 20:30

"A zenénk magja a dualitás...

Nekem mindig is fontos volt a kettősség, mindig megnézem mindkét pólust, mielőtt véleményt alkotok. Ez végigkíséri az életem
" Kezdetben volt a nyáj és volt a hegy volt egy kapaszkodó és volt még egy pásztor a kutyájával a tó parti házban, egy lány akinek énekelt éjjel az ablakában. egy másik, aki a vizet hordta fel  a magashegyre a facsemetéknek minden reggel ment a tavaszlesre és alá és fölé ha emelkedett a nap, a hegy mindig érintetlen és természetes maradt. és városba mentek a vágyakkal simán, titokba tartják hogy a hegyük nincs Budán, se Mecsek se Csergő se Zemplén se Bakony, ott van a dalokban bennük van hallom, és látom a szelet is pajkosan nevet ha nincs dolga a szoknyáknál felkap egy követ és csiszolja, zsebébe dugja és rendre hajnalba fellopja őt Magashegyre....
 
Bocskor Bíborka szerint a Magashegyi Undergroundnak mindig is az volt a célja, hogy popzenével szórakoztasson úgy, hogy az undergroundból táplálkozik, de a popzene felé hajlik: "A zenénk magja a dualitás. Nekem mindig is fontos volt a kettősség, mindig megnézem mindkét pólust, mielőtt véleményt alkotok. Ez végigkíséri az életem".
 
www.szeplosvall.hu 

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.