Szeparé Bisztró koncert program

Belmondo, Deák Bill, S-Modell, Mystery Gang, Magashegyi Underground és sokan mások

Az undergound zenei élet egyik kimagasló zenekarának, a Nyersnek a feloszlása után verbuválódott Belmondo 2005 óta színesíti a hazai könnyűzenei palettát.

2010.02.11 12:00ma.hu

Kistehén Melankólikusok

2010. március 03.

Koncertkezdés: 20:30

A Tánczenekar kitétel a honlap szerint „idejét múlttá vált a frontembert most is ugyanúgy a Kistehén-tagok kísérik (köztük a hegedűs-tangóharmonikás-zongorás Farkas Harcsa Róbert, aki 2007-ben Budapest Bár néven indította el saját nagysikerű projektjét, melynek számos jeles vendégénekese közé természetesen Kollár-Klemencz Lászlót is meghívta), de az alapformáció ez alkalomra kiegészült klasszikus zenészekkel (például csellistával, szárnykürtössel és vibrafonossal), sőt a dalszerző-énekes az inspirációs források között például a Radiohead-főnök Thom Yorke (The Eraser) és Regina Spektor (Soviet Kitsch, Begin To Hope) nevét is említi.

Az anyagot a melankolikus hangvétel mellett a háromnegyedes keringőritmus tarja egységben, s ez már a 14 perces, négyszámos maxin is érvényesül. A csellóval és vibrafonnal felvezetett Időhöz türelem kell című nyitódal igazi kis kamara-bravúrdarab (már emiatt érdemes volt belefogni ebbe a projektbe), A vadnyúl („A vadnyúl / olyan nyúl / mint a szelíd / csak vad”) nyitása középkori zenét idéz és idővel lalalázásba csap, az elektromos gitárral kezdődő Nem csak a világ a „nem csak a húszéveseké a világ” slágersort csavarja ki és variálja (ez zeneileg már amolyan igazi umcacca), míg a Galambot varr egy instrumentális darab, alig kétperces, nyúlfarknyi.

Csík Zenekar

2010. március 09.

Koncertkezdés: 20:30

A Csík zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének.

Rengeteg koncert, táncház és jó néhány sikeres zenei album tette népszerűvé  nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is - hazánkban és külföldön egyaránt. Az eltelt két évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt. Munkájuk legnagyobb elismerését jelzi a Fonogram-díj, melyet 2007 év elején érdemeltek ki legutóbbi, azóta aranylemezként számon tartott "Senki nem ért semmit" című albumért világzene kategóriában.
A zenekar 1992-ben a Kiváló Művészeti Együttes díját kapta. A Sydneyben rendezett 2000. évi nyári olimpiai játékok kulturális rendezvényein több más neves előadóművésszel együtt képviselték hazánkat és a magyar népzenét.

A zenekar immáron több mint 20 éve tart rendszeresen magyar táncházakat. Házigazdaként neves népművészeket, zenészeket fogadnak itt, de tehetséges fiatal szólisták, táncosok és táncházi zenekarok számára is fellépési lehetőséget biztosítanak.
A zenekar koncertműsorában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok illetve táncmuzsikák hallhatók, de román táncdallamok is szerepelnek.

A zenekarral számos tévé- és rádiófelvétel készült.

Eddig két műsoros kazettájuk és hat Cd-jük jelent meg "Boldog szomorú dal", "Tiszta szívvel", "A kor falára", "Be sok eső, be sok sár", "Senki nem ért semmit" és a legújabb kiadványuk "Ez a vonat ha elindult, hadd menjen..." címmel.

PUF

2010. március 16.


Koncertkezdés: 20:30

A Pál Utcai Fiúk nem zenekar, hanem hangulat.

A reménytelen, naiv, őszinte, idealista vágy hangja, amelyet nem képes elnyomni az élet által nap mint nap generált ezer pofon, csalódás, seggbe rúgás, stb.

A PUF konzervál, segít fiatalnak maradni és hinni abban, hogy mégis érdemes bizonyos helyzetekben érzelmesnek és őszintének maradni. Valószínűleg fingja nem volt Lecsónak sem arról, amikor ezeket a sorokat papírra vetette - a városi legendárium szerint a katonaság embert próbáló hónapjai során - hogy aranymorzsákat szór velük sok tízezer őszinte, hülye, kortalan tinédzser szívébe.

Esterházy írta valahol, hogy a remekmű segít élni. Nekem volt egy nyaram tizenhat éves koromban, amit konkrétan nem éltem volna túl a PUF első lemeze nélkül - valószínűleg belefulladtam volna az önsajnálatba, ami normális is abban a korban. Viszont ekkor jöttem rá, hogy zene és szöveg összhatása milyen különlegesen egyedi világot képes teremteni megfelelő kombinációban. Merthogy a PUF igazából remek zenekar is egyben. 
 
Nem használ bonyolult eszközöket - ahogy szövegeiben sem -, de amit  kézbe fog, abból a maximumot kihozza, legyen rock, punk, líra, fúziós cucc vagy táncritmus.  Szajhák, partizánok, gyűljünk össze újra, hagyjuk hogy Anikó és Lecsó, ez a két örök angyal szerény félmosollyal ripityára törje a szívünket századszorra is!

MÁSFÉL

2010. március 17.


Koncertkezdés: 20:30

Újult erőkkel támad a Másfél!

Annak, aki valaha is aktívan részt vett a hazai klub és fesztivál életben, bizonyosan nem kell bemutatni a Másfél zenekart.

Nem csoda, hiszen több, mint 20 éve a magyar underground zenei világ legeredetibb csapataként jegyzik őket.

A Másfél egyedülálló hangzásvilágát annak a pszichedelikus kortárs zenének köszönheti melyet elsősorban az elektro-pop, a drum n bass, a dub, az acid-jazz és az alternatív rock hatások jellemzik.

Nagy örömünkre hosszabb szünet után a zenekar újult erőkkel és új felállással vág neki a 2010-es évnek!

Ráadásul a moszkvai örmény-orosz Deti Picasso két tagjával, a gitáros Karen és az énekesnő Gaya Arutyunyan testvérpárossal kiegészülő instrumentális Másfél új hangzással kísérletezik!  2006-ban megjelent En Garde! lemezükön hallható Aerosoul című számukban már kísérleteztek énekhanggal is, azonban a 2010 őszén megjelenő új albumon már a zenekar aktív tagjaként szerepel az énekesnő Gaya.

A lemez első  dalából - ZUMA - máris itt a videoklip!

Ráadásul mind a video, mind pedig a dal mp3 verziója ingyenesen elérhető  a kiadó oldalán!
 
2010. március 17-én 20:30tól a Szeparé Bisztró közönsége hallhatja élőben idén először az új dalt a készülő lemezről!

Colorstar

2010. március 23.

Koncertkezdés: 20:30

"...a Colorstar ritka állandó színvonalon tartja a koncertjeit.

A hangszeres tudásra nem lehet panasz... a Colorstar zenéje - nos, rendkívül elgondolkodtató. Nem deirektben jön át - bár éppen táncolni is lehet rá - , hanem be kell fogadni, megnyitni előtte a tudatot, és hagyni, hogy képekkel, szabad asszociációkkal árassza el az ember agyát. Én például tökéletesen jól éreztem magam annak ellenére is, hogy meg sem moccantam...

Afféle csillagközi tér és idegen bolygók képe kísértett (ahogy a cédén is olvasható: "ideális zene űrkutatáshoz" - aláírom!), de akinek nem jön be a sci-fi fíling, akár napfényes szavannákra is gondolhat, ahogy a kedvesem tette. Ki-ki maga választja meg az úticélt..."

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.