Bartók Eszter megmutatta

Új arculattal jelentkezik az egykori Megasztáros

Teltházas közönség előtt, teljesen új arculattal, de mégis a jól ismert, sajátosan egyedi stílusában mutatkozott be Bartók Eszter és a Marionett című videoklipje nemrégiben a Budapest Symbolban megrendezett lemezbemutató koncerten.

2009.12.08 08:31Tom-Tom Records

A bulin történtekről, klipforgatásról és az új lemezéről kérdeztük Bartók Esztert a csinos énekes, zeneszerzőt.

TT: Teljes teltház és hatalmas örömujjongás fogadott a Symbol Budapestben, amikor legutóbb felléptetek zenekaroddal a Mosolyméretek című lemezbemutató koncertetek alkalmával. Mesélj, mi minden történt, milyen érzés volt?

B.E. : Az egész koncertet rögtön a klippremierrel kezdtük. A közönség egy hatalmas kivetítőn nézhette végig a Marionett című dalom klipjét én meg közben óriási izgalomban a függöny mögül lestem az arcokat és a reakciókat. Leírhatatlan az az érzés, amit ilyenkor legbelül történik. Öt évvel ezelőtt kezdődött minden és igazából el sem hiszem mindazt a sok jót, ami történik velem, miközben írom a dalaim és előadhatom a közönségemnek. A klipet követően remegő lábakkal léptem ki a színpadra egy szál gitárral előadni az Elefántos dalomat, amivel egy pillanatra visszanézhettem a kezdetekre. Aztán jöttek a dalok szépen sorban a korábbi lemezeimről, amit mind egytől egyig énekeltek velem. Természetesen az új dalok és pár feldolgozás a számomra nagyon nagy kedvenc előadóimtól.

TT: A Marionett kliped nagyon dögösre és nőcisre sikerült. Igazából még sohasem láthattunk így videoklipeken. Hogyan fogadta a közönség?

B.E.: Igen, úgy érzem felnőttem a tűsarkúhoz és a nőies stílushoz, hiszen azért mégiscsak eltelt jó néhány év a tv-műsor óta. A klipjeim mindegyike - ahogyan a lemezek is és a dalok is - egy-egy helyzetjelentés az életemből, hogy éppen hol tarok. Ez a Marionett dal önmagában véve egy összefoglaló arról, amit eddig csináltam. Önmagamat adom a zenémben, bármi is történik körülöttem, maradok az, aki voltam. Az pedig, hogy ezt mind a mai napig csinálhatom, nagyon csodálatos dolog. Köszönet érte a kiadómnak és Dorozsmai Péternek. Amióta bemutattuk a klipet nagyon pozitív visszajelzéseket kapok és örülök, hogy nem érzi a közönség erőltetettnek vagy tőlem távolállónak ezt a stílust, hiszen ez is én vagyok. Lippich Tamás kliprendezővel mindent közösen találtunk ki, úgyhogy a végeredmény úgy érzem, maximálisan rólam szól és arról, amit ebben a dalban közölni akartam.

TT: Mesélj egy picit a Mosolyméretek lemezről! Miért pont ez lett a címe? Kiknek ajánlod?

B.E.: Ezen is és a korábbi lemezeimen is vannak olyan dalok, amitől a mosoly lefelé görbül, de vannak olyanok is, amiktől felfelé. Különféle hangulatok, stílusok különböző méretű mosolyok, de mindig mosoly, hiszen nagyon örülök, hogy azzal foglalkozhatom, amit a leginkább szeretek. Ezért a kezdetektől fogva tudtam, hogy biztosan ez lesz a címe. Ismét sokféle stílussal próbálkoztam, van jó kis rockabily nóta, egy kicsit jazzes is, meg persze a lüktetős r’n’b is szerepel, de ismét írtam egy népdalhoz hasonló dallamot is. Számos vendégzenésszel dolgozhattam együtt ezen a lemezen is, akik jó része a koncertünkön is közreműködött.

Állandó zenekarom tagjai: Gátos Iván (billentyű), Gátos Bálint (basszusgitár), Szabó Marci (gitár), Mike Zsolt (dobok) és a vendégeink, Probojszki Mátyás (szájharmonika,) Gál Csaba Boogie (gitár) és Tóth Matyi (gitár). A lemezen pedig szerepel még Udvarhelyi Gábor, Éder Ferenc ’Lá’, Gazda Bence, Schneider Zoltán, Szakos Krisztián. Huh. Remélem nem hagytam ki senkit. Mindenkinek ajánlom a dalokat, akiben jóérzéseket kelt, és aki szívesen meghallgatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.