Megismételte Elvis Presley eladási mutatóit

Madonna Elvis nyomában!

Válogatásalbumával tizenegyedik alkalommal került a brit slágerlisták élére Madonna. Az amerikai énekesnő a Celebration című koronggal megismételte Elvis Presley eladási mutatóit.

2009.09.28 20:45MTI
Celebration című album

Az Official UK Charts Company, a heti listákat összeállító társaság adatai szerint idáig Elvis Presley volt az egyetlen szóló énekes, akinek albuma tizenegy alkalommal szerepelt első helyen a brit slágerlistán.

Az abszolút rekordot a Beatles zenekar tartja, amely tizenötször állt az élen.

A már a bemutatása hetében előkelő helyen szerepelt Celebration című album 36 dalt tartalmaz, Madonna zenei pályájának legjelentősebb slágereit.

Hallható rajta többek között a Like a Virgin, a Secret, az Erotica, a Beautiful Stranger vagy a Die Another Day.

A dupla lemez a Muse zenekar The Resistance című albumát szorította le az első helyről Nagy-Britanniában.

Madonna vasárnap elért első helyezésével egyúttal minden idők legsikeresebb szóló énekesnője lett Nagy-Britanniában, mivel ő töltötte a legtöbb (29) hetet az albumlistákon, és neki volt a legtöbb (13) első helyezett kislemeze (single) is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.