Kéri Kitty rendezőként debütál

Moliére darabbal nyit a Karinthy Színház!

Moliére: Tudós nők című komédiája nyitja október 2.-án a színház 28. évadát.- mondta el Karinthy Márton a teátrum igazgatója a színház évadnyitó sajtótájékoztatóján. Mint azt az igazgató hozzátette, az évad első premierjével Kéri Kitty rendezőként debütál.

2009.09.22 15:14ma.hu

Olyan kiváló művészek vállaltak szerepet első rendezésében, mint Egri Kati, Egri Márta, Schlanger András, Oberfrank Pál, Sághy Tamás, Botos Éva, Gáspár Kata, Ruttkay Laura, Kovács Krisztián, Szirtes Balázs, Vertig Tímea és Sallai Nóra.

Az idei évadban a színházban több új darabot láthat a publikum. A követekző bemutató a Büszkeség és balítélet című regény adaptációja lesz, melyet Karinthy Márton rendez. Decembertől pedig a Bermuda háromszög botrány című előadást láthatja a közönség Bodrogi Gyula rendezésében. Újdonság a színház életében a bérlet, melyet először vezet be a teátrum.

A bérleteket a Karinthy család tagjairól nevezték el, "Frici", "Cini", "Mici", valamint "Marci" néven juthat hozzá a nagyérdemű. Miután Karinthy Márton elmondta a fentieket, átadta a szót Kéri Kittynek, aki beszámolt az általa "arcbavágó komédiának" nevezett előadásról.

Az előadás képi világa egy roppant igényes, látványos, festői világot kíván a néző szeme elé tárni, kissé elemelten, szürrealizmusba hajlóan. A darab haladtával Ariste ecsetjével „húzza alá" a hangsúlyos pillanatokat és teremt képeket, mintha Magritte vagy Chagall festette volna.

És közben szól a jazz !

Természetesen a kérdések felvetésén, a nézők elgondolkodtatásán túl a felhőtlen szórakoztatás is alapvető célunk.

Erre garancia maga a mű Illyés Gyula zseniális fordításában és nem utolsósorban a remek szereposztás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.