A Sziget-kék című mesejátékot mutatják be

Szabó Magda gyermekdarabja a zalaegerszegi színházban

A Sziget-kék című mesejáték bemutatójával szerdán megkezdődik a színházi évad Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

2009.09.09 20:23ma.hu

Kék, mint az ég és a tenger - ilyen az a mesebeli sziget, ahol egy kislány megtalálja a segítséget és a csodaszert, hogy nagybeteg édesanyját megmentse.

Erről szól Szabó Magda ifjúsági kisregénye, amelyet Andics Tibor alkalmazott színpadra és a Jászai-díjas Farkas Ignác rendezésében mutatnak be.

A rendező a bemutató előtt elmondta: tizenhat évvel ezelőtt egyszer már megrendezte Zalaegerszegen ezt a darabot. Mint fogalmazott, Szabó Magda Sziget-kék című ifjúsági regénye egyik színészkollégájának, Andics Tibornak volt kedvenc gyerekkori olvasmánya.

Átírta színpadra és Farkas Ignácot kérte fel a rendezésre. Farkas Ignác megjegyezte, hogy a zalaegerszegi kőszínház minden évadban igyekszik valamilyen gyerekdarabot is műsorra tűzni, ezért vették ismét elő Szabó Magda klasszikus művét.

- " Az új előadás sok mindenben más lesz, mint a korábbi ."- hangsúlyozta Farkas Ignác.

Mint kifejtette, az alapgondolat, az alaphangulat, a történet semmit sem változott, de a darab modernebb, pergőbb, tempósabb, már-már filmszerű lett. Az első változat annak idején két felvonásból állt, a mostani rövidebb, csak egy részes.

Dinamikusabbá tették Hajdú Sándor zenéjét is. A főbb szerepeket Misurák Tünde, Mester Edit és Tisza Anita alakítja a sokfigurás mesejátékban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.