A független társulatok is bemutatkoznak!

Évadnyitó Színházi Fesztivál Az Andrássy úton!

A Merlin Színház szervezésében tavaly nagy sikerrel megrendezett Évadnyitó Színházi Fesztivál idén is szervesen kapcsolódik az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.

2009.09.17 21:15ma.hu

Nemcsak a nagyobb kőszínházak, hanem a független társulatok és színházak is bemutatkoznak szeptember 19-én.

A lezárt Andrássy utat reggeltől estig színházak és társulatok töltik meg színes programokkal.

Az érdeklődők jegyet válthatnak a következő évad bemutatóira/előadásaira, szavazhatnak a Színházi Korzó legjobb installációira, találkozhatnak Casanova-val, vagy megsimogathatják Carlos-t, a lámát az Új Színházi Rezervátumban, biciklis divatbemutatón vehetnek részt, vagy látványos, interaktív fizikai kísérletek szemtanúi lehetnek a Csodák Palotája jóvoltából a MERLiN Energia Dimenzióban.

Programok:

10.00-22.00 PORT.hu Nagyszínpadi produkciók az Opera előtt Válogatás a színházak nagy sikerű előadásaiból és a következő évad bemutatóiból. Ismerős arcok, hangok, dal, öröm, nevetés, meglepetés, kicsiknek és nagyoknak, reggeltől estig.

Induljon a 2009/2010-es évad!

Együtt. (Bárka Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Kamaraszínház, Centrál Színház, Honvéd Színház, József Attila Színház, Kolibri Színház, Magyar Állami Operaház, Magyar Színház, Nemzeti Táncszínház, Örkény Színház, Radnóti Színház, Vígszínház)

10.00-22.00 Alternatív színpadi produkciók a Liszt Ferenc téren

Alternatív produkciók, független társulatok, színházi alternatívák, reggeltől-estig, határok nélkül!

Mesebábkabaréimprovizációperformanszárnyszínházkoreográfiazenefilm – kinek mi. Ugye mindenre kíváncsi? (Alkalmi Kapcsolatok Társulása (A.K.T.), Dajka Színház, Duna Táncműhely, Figurina Animációs Kisszínpad, Gergye Krisztián Társulata, Holdvilág Kamaraszínház, Hólyagcirkusz Társulat, Hypnosis Puppet Company, Kompánia Színházi Műhely, Közép-Európa Táncszínház, Ladjánszky Márta, Magyar Mozdulatművészeti Társulat, Momentán Társulat, PR-Evolution Dance Company, Radikális Szabadidő Színház, Szkéné Színház, Szöveg Színház, Térszínház, Tünet Együttes)

10.00-22.00 Színházi Korzó az Andrássy úton (Dobó utcától a Hajós utcáig)

Közel 50 színház és társulat költözik ki ebből az alkalomból az Andrássy útra saját installációs pulttal. Elég végigsétálni a Korzón, hogy megtudjuk, milyen új bemutatókkal várnak bennünket a 2009/2010-es évadban, de számos standnál a szemlélődésen kívül az akciókban való részvételre is lehetőség nyílik majd.

Szavazzon a Korzó legötletesebb installációjára!

11.00-22.00 Merlin Energia Dimenzió az Andrássy út és Nagymező utca sarkán

Több alkalommal is tanúi lehetünk látványos, interaktív fizikai kísérleteknek a Csodák Palotája fizikusai jóvoltából A LUSH, a Magyar Madártani Egyesület (MME), a Szabad Európa Társaság (SZET), a Vegyél Vissza! és a Védegylet egész napos programokkal várja az érdeklődőket.

A MERLiN ENERGiA Dimenzió a BAD – Biciklis divatbemutatójával zárul, melyen olyan bringás márkák mutatkoznak be, mint a bagaboo, cangira, felvarrom, musu, rota vagy a serin.

Az Évadnyitó Színházi Fesztiválhoz szorosan kapcsolódó rendezvények szeptember folyamán:

Színházi Nyílt Napok, a Budapesti Operettszínház Évadnyitó Broadway Fesztiválja a Nagymező utcai sétányon, Új Színházi Rezervátum, Örökös Tagság - A Halhatatlanok Társulata és Függetlenek Éjszakája

2009. szeptember 19. szombat / 10.00-22.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.