A győztes három alkalommal mutatkozhat be!

Fém az Új Színházban

Az "Kőfal-Pálya II." pályázat nyertes drámája, a Fészek Színház diáktársulatának produkciója, a Fém szeptember 23-án újra látható az Új Színházban.

2009.09.14 16:40ma.hu

Az Új Színház a "Kőfal Pálya" pályázattal lehetőséget biztosít minden évadban egy kizárólag másutt be nem mutatott, vagy gyermekeknek szóló, vagy napjaink közéleti-társadalmi kérdéseit feszegető, a mai magyar valósággal szembesítő, a kőszínházi struktúrán kívüli produkcióknak, alkotóknak.

A győztes előadás három alkalommal bemutatkozhat az Új Színház stúdiószínpadán. A 2008/2009-es évad nyertese a Fészek Színház Fém című drámája lett. A tavasszal megtartott premier és további előadások sikere után a színház úgy döntött, hogy a következő, az idei évadban is műsoron tartja a diákelőadást.

Drámatagozatos érettségiző fiatalok készülnek az életre, köztük a két főhős, Lola és Samu. Az ő történetük, együttlétük tizennyolc éve elevenedik meg a színen, két lehetséges variációban: Stellával (a gyermekükkel) és nélküle.

Formabontó, érzelmeket felkavaró, őszinte, merész, ugyanakkor sírós-nevetős, afféle "igazi" fiatalos színházra számíthat a néző. A Fészek Színház Cziczó Attila drámatanár vezetésével egy tíz éve, több vidéki városban, és Budapesten működő drámaműhely.

Az Új Színházban vendégszereplő társulat két éve dolgozik együtt, első évükben a Káélet című kamaszdrámával szerepeltek és nyerték el a legmagasabb díjakat több rangos diák- és felnőtt fesztiválon, a következő évadban pedig Csehov klasszikusát, a Három nővér című dráma junior változatát készítik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.