Az Új Színház pályázatainak eredményei!

Kőfalpálya-pályázat! Lőkös Ildikó, Magács László is bírált!

Az Új Színház két pályázatot is meghirdetett a tavalyi év végén, melyek eredményhirdetésére hétfőn kora délután került sor a színház nagyszínpadán.

2009.02.24 16:00ma.hu

A második alkalommal kiírt Kőfalpálya-pályázat célja az volt, hogy bemutatkozási és játszási lehetőséget biztosítson független, a kőszínházi struktúrán kívül maradó színházi alkotóknak, csoportoknak.
 
A pályázatokat a Lőkös Ildikó, Magács László, Novák János, Szűcs Katalin Ágnes, Takács Katalin és Márta István összetételű zsűri bírálta el. A 19 beérkezett pályamű közül a zsűri két győztest is hirdetett: a Cziczó Attila vezette Fészek Színház Fém című darabját március 27-én, azaz az idei Színházi Világnapon mutatják be az Új Színház stúdiószínpadán. 

A másik nyertes A világszép nádszálkisasszony című mesedarab Litvai Nelli feldolgozásában, Baksa Imre rendezésében, jórészt az Új Színház művészeivel. Ennek bemutatójára ősszel kerül sor.
 
A nagy sikerrel játszott Tisztújítás című előadás kapcsán ellentétes kritikai vélemények láttak napvilágot, ezért "Gagyi vagy nem gagyi?" címmel a színház.hu-val közösen hirdettünk esszépályázatot esszéisták számára. 

A pályázat feleletet várt arra, hogy a "gagyi" bármely formai vagy tartalmi megjelenése tárgya, illetve eszköze lehet-e a művészetnek. A zsűrit Karsai György, Csáki Judit, Gosztonyi János, Hársing Hilda, Márta István, Pethő Tibor és Szinetár Miklós alkotta. 

A 12 pályázat elolvasása után a zsűri az első díjat megosztotta két pályamű között, melyek szerzői Szemessy Kinga és Tara Andrea. A győztesek 25-25 ezer forint jutalomban részesülnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.