A film alkotóit perrel fenyegették meg

Betiltottak egy román botrányfilmet Velencében

A film alkotóit perrel fenyegette meg Alessandra Mussolini európai parlamenti képviselő és Verona polgármestere.

2009.09.09 13:50MTI

Leállították a velencei mozikban Boby Paunescu román filmrendező 66. velencei filmfesztiválon bemutatott Francesca című produkciójának további vetítéseit két olasz politikus tiltakozása miatt.

A nemzetközi filmfesztivál Orizzonti programjában a múlt héten kétszer is levetített film alkotóit perrel fenyegette meg Alessandra Mussolini európai parlamenti képviselő és Flavio Tosi, Verona polgármestere, akiket alaposan felbőszített a film néhány rájuk utaló mondata.

- "Nem hallottad, hogy az a kurva Mussolini holtan látna minden románt?" - kérdezi a film főhősét, a jobb élet reményében Olaszországba vágyó óvónőt az apja.

Egy másik kitétel viszont a veronai polgármesterről állítja, hogy "egy idióta, aki meg akarja tisztítani a románoktól a várost".

A produkciót forgalmazó Fandango vállalatot jogi úton szólították fel, hogy vágja ki az ominózus részeket a filmből. A cég azonban a "művészi integritás védelmében" elzárkózott a követeléstől.

A velencei mozik üzemeltetője vasárnap jelentette be, hogy felfüggesztették a Francesca vetítését.

A produkciót a tervek szerint október végén tűzték volna az olasz mozik műsorára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.