Versenyek és játékok várnak ránk...

I. BuBiFeszt - Budapest Biciklis Fesztivál

Az idén először lesz BuBiFeszt, azaz a Budapest Biciklis Fesztivál során minden a bicikli körül forog: filmek, kiállítások, koncertek, előadások, civil szervezetek workshopjai, versenyek és játékok várnak ránk szeptember első hétvégéjén.

2009.09.01 16:10ma.hu

Ami a filmes programokat illeti, lesznek játék-, dokumentum- és animációs filmek, illetve sport- és zenei klipek is.

Mindezen belül pedig lesz vak (!) mountain bike-versenyző (Ahogy Bobby látja), pornórendezővé lett biciklus futár (Fiam, a pornós), városi kerékpáros aktivisták (Irányváltás - Veer), ugandai "boda-boda" taxis (A katine-i boda-boda), az LSD felfedezése (Utazás - A Bicycle Trip), utcai trükkök pályabringával (Macaframa), New York (Pedal) és London futárai (Az utca meséje), Bogota (Ciclovia; Bogota új arca) és Koppenhága (Copenhagen. City of Bicycles) merész várostervezési koncepciója, a Broadway lezárása (Elmaradt a Carmageddon), őrült bringaépítők (Örök hajtás), a kutyaszán és a mountain bike keresztezése (Canicross EB) stb., stb. - a szervezők már első blikkre is izgalmas programot állítottak össze a fesztivál debütáló évére.

Jövőre pedig, a mustra második évétől a tervek szerint nemzetközi versenyfesztivállá válik a BuBi.

Idén azonban egyelőre verseny nélkül, meghívásos alapon válogattak össze nekünk a kerékpáros sportról, életformáról, megélhetésről, szervezetekről és persze a bicikli különféle megszállotjairól, őrültjeiről szóló külföldi munkákat, de lesznek magyar darabok is.

A fesztivál honlapján, a www.bubifeszt.hu-n kedvcsinálóként - ha ez még nem lett volna elegendő - több fesztiválfilm előzetesét is megnézhetjük, ahogy a sok-sok biciklis film pontos vetítési listáját is itt találjuk, a http://www.bubifeszt.hu/programok oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.