Találd meg a hobbidat!

Kamaszfesztivál a Zöld Pardonban

A leghosszabb nyári fesztivál, a Zöld Pardon és a Kamaszfesztivál Szervezőiroda együttműködésében szeptember 11-én, pénteken 10.00-18.00 között rendezik meg az ország legvidámabb tanévnyitó eseményét, a Kamaszfesztivált.

2009.09.01 19:50ma.hu

Találd meg a hobbidat! – hobbibörze és kerekasztal-beszélgetés hírességekkel

Az esemény célja, hogy minden általános és középiskolás diák megtalálja a hozzá leginkább illő hobbit és megtanulja, hogyan tudja szabadidejét hasznosan eltölteni.

A helyszínen a kamaszok megismerkedhetnek továbbá a Zöld Pardon ifjúságvédelmi kezdeményezésével, a Zöldkártya programmal is. A tanévet Horváth Csaba, Budapest Főváros Főpolgármester-helyettese, valamint Tompa Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közoktatási Szakreferense nyitja meg a Zöld Pardonban.

- „Találd meg a hobbidat!” üzenettel hívja az általános és középiskolás diákokat a Kamaszfesztivál Szervezőiroda és a Zöld Pardon a 2009-2010-es tanév legnagyszerűbb megnyitójára.

Az eseményen a diákok olyan szabadidős tevékenységekkel ismerkedhetnek meg mint a tánc, a zene, a grundfoci, különböző művészetek és még sok minden más remek elfoglaltság. Az Országos Kamasztanév-nyitót szeptember 11-én 10.00-18.00 óra között rendezik meg a ZP-ben.

A pénteki tanítási napra időzített rendezvényt a szervezők iskolai keretek között szervezett kirándulásként ajánlják az osztályfőnökök és iskolai intézményvezetők figyelmébe.

A tanév eleje tökéletes apropóként szolgál, hiszen a szeptember minden iskoláskorú gyerek életében a tanév időbeosztásának és a szakkörök, szabadidős tevékenységek kiválasztásának időszaka is. A Zöld Pardon célja, hogy kulturális irányultságú programjaival a fiatalok fejlődését segítse elő.

Többek között olyan tevékenységekhez szeretne kedvet csinálni mint a zenélés, a szövegírás és a tánc.

A szakkör- és hobbikiállításon több mint harminc szakmai, kulturális, tudományos és civilszervezet mutatja be a diákok számára egész éves, értékes szabadidős elfoglaltságot kínáló programjait: sport, művészet, kulturális, önismereti, egészségügyi és egyéb témákban.

A tanévnyitó interaktív játékokkal, kiállításokkal, készség-felmérésékkel, kompetenciamérésekkel, tehetségkutató foglalkozásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és rengeteg szórakoztató előadással várja a kamaszokat.

Az egész napos kikapcsolódást színpadi produkciók teszik még érdekesebbé. A rendezvényen sor kerül a 2009-2010-es tanév „Javíts egy jegyet!” pályázatának meghirdetésére is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.