Budapestre jön a Hermelines hölgy

Leonardo da Vinci festménye ősztől a Szépművészetiben!

A Szépművészeti Múzeumba hozzák Leonardo da Vinci 80 milliárd forintra biztosított festményét, a Hermelines hölgyet.

2009.08.31 17:00ma.hu

Baán László, a múzeum főigazgatója a lapnak azt mondta, hogy a kép gazdáival - a Czartoryski Alapítvánnyal és a Krakkói Nemzeti Múzeummal - már egy éve tárgyalnak, de a szerződést még nem írták alá.

Hamarosan tehát Magyarországra érkeznek a lengyel kulturális tárca biztonságtechnikai szakemberei, akik a Szépművészeti Múzeum felszereltségét vizsgálják majd.

A múzeum kiállítótermét egyébként már a Van Gogh kiállítás előtt 100 millió forintért feljavították.

Forrás Szépművészeti Múzeum

A Hölgy hermelinnel című kép Leonardo da Vinci festménye, és egyike volt azoknak a remekműveknek, amelyeket a német fasiszták a második világháború alatt raboltak össze.

A Cecilia Galleranut ábrázoló portré a krakkói Czartorski Múzeum tulajdonát képezte, és számtalan társával együtt a náci vezérek mohó rablásának lett áldozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.