Népzene, tánc, koncertek......

Mézeskalács, kecskesajt és pálinka - HÍR-es Íznapok a Vajdahunyadvárban

Kenyérlángos, kürcsi őskalács és mézeskalácsok mellett kecskesajtokat, ízes magyar pálinkákat és ürmös borokat is megkóstolhat az ínyenc közönség augusztus 29-30-án a városligeti Vajdahunyadvárban rendezett HÍR-es Íznapok elnevezésű programon Budapesten.

2009.08.23 12:18MTI

A múzeum oldalában felállított színpadon népzene és -tánc, koncertek és különféle HÍR-es vetélkedők szórakoztatják az érdeklődőket. A gyermekeket vásári bábjáték, mesemondás, játszóház, arcfestés, ugróvár és kézműves foglakozások várják, a múzeum főbejáratával szemben felállított pavilonban pedig hagyományos magyar ételeket kóstolhat a közönség.

A színpadon egyebek mellett a Monori Strázsák néptáncegyüttes és a Szegedi Dankó Pista Nótakórus műsora, a Madzag Bábszínház és a Sasíjászok előadása, a Galgamenti Dudazenekar és Hevesi Tamás koncertje szórakoztatja a nagyérdeműt.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) rendezésében megvalósuló HÍR-es Íznapokon olyan különleges, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint a különféle ízesítéssel készített kenyérlángos, kürcsi őskalács, rétes, mézeskalácsok, kecskesajtok, gomolyák, csigatészta, lebbencs- és száraztészták. A publikum különféle mézfajtákat, aszalványokat, valamint friss gyümölcsöket és zöldségeket is megkóstolhat, de ízes magyar pálinkák, régi magyar sörök, ürmös borok és gyümölcsitalok is az ínyencek rendelkezésére állnak.

A minőség jegyében a HÍR gyűjteményben szereplő élelmiszerek mellett a szervezők helyet biztosítanak a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékeknek is. Az immár második alkalommal látogatható rendezvényt a városligeti Vajdahunyadvár reneszánsz udvarán, a Jáki kápolna és kolostori kerengő melletti területen kereshetik fel az érdeklődők. A belépő 400 forint, a kombinált jegy, amely a múzeumba való belépésre is jogosít 600 forint. A 14 év alatti gyermekek ingyenesen tekinthetik meg a programokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.