Hagyományok - Ízek - Régiók

HÍR-es Íznapok a városligeti Vajdahunyadvárban

Különleges íz-utazás és színes műsorok várnak augusztus utolsó hétvégéjén augusztus 30-31-én, a városligeti Vajdahunyadvárban a hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő HÍR-es Íznapok látogatóira.

2008.08.27 19:20ma.hu

A címében sokat sejtető rendezvényen az olyan különleges, kifejezetten regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint a morzsoltkával készült kenyér, a pacsni, paprikás kifli, a győri páros zsemle, pogácsák, az orosházi banán, a pozsonyi kifli, a szegedi cipó, kecskesajtok, gomolyák, mangalica és szürke magyar marha termékek, csigatészta, lebbencs- és száraztészták, az édességek közül a konyakos meggy, a dobos torta, aszalványok, valamint friss gyümölcsök és zöldségek, savanyúságok, ízes magyar pálinkák, régi magyar sörök, ürmös borok és gyümölcsitalok. 

E két napon mindezen termékek megkóstolhatók, egyes specialitások készítése pedig a helyszínen is végigkísérhető lesz. Népzenei koncertek (Sebő Együttes, Agócs Gergely és barátai), vásári bábjáték (Paprika Jancsi), kézműves foglakozások és vásár, HÍR-es vetélkedők és gazdabemutatók gondoskodnak a hétvégi tartalmas kikapcsolódásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.