Egyedülálló, látványos és ismeretterjesztő kiállít

A lopótök csodálatos világa a Vajdahunyadvárban!

Prof. Dr. Berényi János a szerbiai Mezőgazdasági Kutatóintézet tudományos kutatója, nemzetközi elismert szaktekintélye a lopótök etnobotanikájának és kultúrtörténetének.

2009.02.03 15:30ma.hu

Hosszú évek gyűjtő- és kutató munkája eredményeként állította össze egyedülálló, látványos, tudományos-ismeretterjesztő kiállítását a lopótökről.
 
A kiállítás fotókon, filmeken, szöveggel és eredeti tárgyakkal mutatja be a lopótök csodálatos világát: .

A lopótök növénytana . Nevének etimológiája . Származása, elterjedése a világban . Hasznosítása élelemként, tárolóedényként, a horgászatban, az úszásoktatásban, a borászatban...

Megjelenése a Bibliában, a szakirodalomban és a szépirodalomban . A lopótök a népművészetben, képző- és díszítőművészetben. Lopótökből készült hangszerek hangeffektusokkal.

A lopótök erotikai vonatkozásai A megnyitás napján, valamint március 14-én Berényi professzor a múzeum konferenciatermében 40 perces ismeretterjesztő előadást tart a lopótökről. 

Március 14-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásokkal egészíti ki a kiállítást. 

Bővebb információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu.

Belépőjegy árak: felnőtt: 700 Ft gyermek és nyugdíjas: 400 Ft 

Nyitva tartás: hétfő: zárva kedd - péntek: 10-16 óráig szombat - vasárnap: 10-17 óráig.

Cím: Budapest, XIV. Városliget, Vajdahunyadvár Telefon: 422-0765

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.