Hatvan lett a hatvanas évek ikonja

Londoni Twiggy kiállítás a modell 60. születésnapjára

A londoni National Portrait Gallery kiállítással tiszteleg a hatvanadik születésnapjára készülő Twiggy, a hatvanas évek ikonja, a világ első szupermodellje előtt.

2009.07.12 08:04MTI

A szeptember 19-től látható kiállítás a modell életéből mutat be felvételeket. A civil életben Lesley Lawson néven ismert Twiggy 16 évesen sovány alkatával, rövidre vágott hajával és hatalmas szempilláival lett ismert. "Érdekes dolog látni, hogy miként változott a divat és a fényképészet a pályafutásom alatt" - mondta Twiggy, aki még manapság is keresett modell.

A szőkeség egy csapásra tett szert világhírnévre, amikor a brit Daily Express 1966-ban az év arcának választotta.

Az A Life in Photographs (Egy élet képekben) című kiállításon a modellről készült első profi felvételek is láthatók lesznek, amelyeket későbbi férje, Barry Lategan készített. A tárlat 2010. március 24-ig várja a látogatókat, a belépés díjtalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.