Goda Krisztina filmje bemutatkozik Kínában!

Sanghajban versenybe száll a Kaméleon!

Goda Krisztina Kaméleon című filmje is versenybe száll a 12. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál nagydíjáért június 13. és 22. között; a kínai bemutatkozás a Magyarországon tavaly év vége óta vetített film nemzetközi premierje is lesz egyben.

2009.05.22 19:05ma.hu

A Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál Ázsia egyik legjelentősebb filmes mustrája, a FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) által A-kategóriásnak minősített fesztivál. 

A 12. alkalommal megrendezendő seregszemle zsűrijének elnöke a nyolc Oscar-díjat is bezsebelő Gettómilliomos rendezője, Danny Boyle lesz. A fesztivál Csin Csüe (Jin Jue) elnevezésű nagydíjáért összesen 16 film száll versenybe: a Kaméleon mellett még 11 európai, egy dél-amerikai és három ázsiai alkotás, köztük a Berlinalén bemutatott Empire of Silver című kínai-tajvani-hongkongi film és a francia André Téchiné legutóbbi rendezése, a The Girl on the Train (La fille du RER).

Hámori Gabriella a Kaméleonban!

A Kaméleont a fesztivál meghívására a film két főszereplője, Nagy Ervin és Hámori Gabriella, valamint producere, Kálomista Gábor is elkíséri. 

A sanghaji seregszemle keretein belül a szervezők filmes vásárt is rendeznek, melyen a HungariCom is képviselteti magát a European Film Promotion támogatásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.