Díjazták a szombathelyi Mesebolt Bábszínházat is!

Kiosztották az V. Gyermekszínházi Szemle díjait!

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Amália című előadásának, a tatabányai Jászai Mari Színház Szorongás Orfeumának és a budapesti Stúdió K Rettentő görög vitéz című produkciójának ítélték az V. Gyermekszínházi Szemle fődíjait.

2009.05.15 14:00ma.hu

A Marczibányi Téri Művelődési Központban május 6. és 12. között megrendezett fesztiválon összesen 22 gyermek- és ifjúsági színházi előadás versengett. 

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Amália című előadása (rendező: Tengely Gábor) kapta meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium 150 ezer forintos díját, valamint a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége, az ASSITEJ Magyar Központjának Üveghegy-díját. 

A tatabányai Jászai Mari Színház Szorongás Orfeum című produkciójáé (rendező: Perényi Balázs) lett a II. kerületi Önkormányzat 150 ezer forintos díja és a Thália-díj, vagyis a Thália Színház meghívása a 2009/10-es évadban. A budapesti Stúdió K Színház Rettentő görög vitéz című előadásával (rendező: Fodor Tamás) az Oktatási és Kulturális Minisztérium 150 ezer forintos díja mellett a Millenáris díját is elvitte, ez utóbbi a Millenáris - tévéfelvétellel egybekötött - meghívását jelenti. 

A pécsi Bóbita Bábszínház A 3 kismalac és a farkasok című előadása (író-rendező: Nagy Viktória Éva) érdemelte ki a Marczibányi Téri Művelődési Központ 100 ezer forintos díját. A kecskeméti Tintaló Társulás Zsiga föstő fest című produkciója (alkotók: Rumi Zsófia, Sipos Katalin, Sisak Péter és Badacsonyi Angéla) nyerte el a II. kerületi Önkormányzat és Marczibányi Téri Művelődési Központ 100 ezer forintos díját. 

A budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Gabi című előadásának (játsszák és rendezték: Tisza Bea, Török Ágnes, Bodnár Zoltán, Szívós Károly) ítélték a Raiffeisen Bank 100 ezer forintos díját. A fővárosban rendezett gyermekszínházi szemle a kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléjának testvérrendezvénye, amelyre az egész ország kínálatából válogatnak. 

A fesztiválon idén bemutatott 22 előadást Tóth Miklós rendező mintegy száz produkcióból választotta ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.