Hazai sztár a neves olasz zenésszel!

Nicola Contéval lép fel Budapesten Harcsa Veronika!

Május első három napján a neves olasz zenésszel, Nicola Contéval lép fel Budapesten Harcsa Veronika. A Take Five jazzklubban hallható koncerteken Nicola műsorát, köztük pár vadonatúj dalt játszik majd a Veronikával kiegészült, egyébként olasz tagokból álló zenekar.

2009.04.27 22:10ma.hu

Sorsszerű volt, hogy a mai nu-jazz szcéna eme központi figurája előbb vagy utóbb találkozni fog a műfaj határainkon túl is egyre nagyobb nevet szerző ifjú sztárjával, Harcsa Veronikával

A két művész útjai végül a tavalyi Balaton Sound Fesztiválon keresztezték egymást, ahol egymás utáni idősávban léptek fel, és bár Nicolát sürgette a repülőgép-indulás, gyakorlatilag úgy kellett elrángatni a színpad mellől Veronika az Erik Sumo Banddel adott koncertje alatt. 

Utolsó erejével egy névjegyet nyomott a színpadmester kezébe, hogy adja át Veronikának. Néhány hónappal és tucatnyi emaillel később immáron együtt álltak Rómában a Micca Klub színpadán, azóta pedig számos koncertet adtak Európa legjobb jazzklubjaiban Leuventől Bécsig. A budapesti bemutatkozás sem várat sokáig magára: rövid szervezés után a háromestés koncertnek a Take Five ad otthont.
 
A koncertekre érdemes mielőbb jegyet venni - a Harcsa Veronika Quartet júniusi, első önálló, a Művészetek Palotájában rendezendő estjére a koncert előtt hetvenkét nappal fogyott el az utolsó jegy.

Nicola Conte olasz gitáros a nu-jazz mozgalom meghatározó alakja, aki zenészként, producerként és DJ-ként egyaránt a legjazzesebb tánczene, illetve a legtáncosabb jazz létrehozásán dolgozik. Közel egy évtizedig aktív tagja volt szülővárosa, Bari legismertebb fiatal művészkollektívájának, mielőtt kilépett a nemzetközi porondra a kilencvenes évek végén. 

Azóta is a színtér vezéralakjai közé számít: saját felvételei, remixei világszerte milliónyi válogatáson kapnak helyet (pl. a The Kings Of Jazz című, Gilles Peterson és a Jazzanova által összeszedett áttekintésen), sőt, azon kiváltságosok egyike, akinek a patinás Blue Note kiadónál jelenhetett meg albuma.
 
A zenekar tagjai: Nicola Conte (gitár), Harcsa Veronika (ének), Pietro Lussu (zongora), Pietro Ciancaglini (nagybőgő), Daniele Scampicco (szaxofon), Fabrizio Bosso (trombita, szárnykürt), Lorenzo Tucci (dob). 

Nicola Conte Jazz Combo feat. Harcsa Veronika 
Május 1;2;3. (péntek, szombat, vasárnap) 
Kezdés: 21.00 
Helyszín: TAKE FIVE Budapest VI., Paulay Ede u. 2.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.