Díjakat is átadnak a Zsolnay Porcelán épületében!

Műemléki világnapot ünnepelnek Pécsett!

Ebben az esztendőben április 17-én pénteken Pécsett a Zsolnay Porcelán Manufaktúra ad otthont a műemléki világnap ünnepi ülésének, ahol számos díjat is átadnak.

2009.04.15 15:55ma.hu

A Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsa kezdeményezésére rendezik meg világszerte a műemléki világnapot, ily módon is felhívva a figyelmet az épített örökség megőrzésének, védelmének fontosságára.
 
Április 17-én a pécsi Zsolnay Porcelán Manufaktúra ad otthont a műemléki világnap ünnepi ülésének. A hely szelleméhez igazodva a világnapi díjak és emlékérmek átadását követő tudományos ülés témája az ipari örökség, ipari művészet. 

A műemléki világnapon vehetik át a kitüntetettek a műemlékvédelemért Forster Gyula-, illetve a régészeti örökségért Schönvisner István-díjakat, valamint az örökségvédelmi emlékek megőrzése terén jelentős érdemeket szerzett, nem a szakterületen dolgozó személyek vagy szervezetek a műemlékvédelemért Forster Gyula-emlékérmet, illetve a régészeti örökségért Schönvisner István-emlékérmet. 

Ugyancsak ekkor adják át a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Dercsényi Dezső sajtódíját, valamint az ICOMOS-díjakat a legkiválóbb helyreállításért és a Citrom-díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.