Férjgyilkos asszonyok, korruptság...

Az egri társulat bemutatja: Chicago musicalt!

Férjgyilkos asszonyok, korrupt igazságszolgáltatás, médiahatalom és manipulált közönség, hírhedtség és híresség elmosódása - erről szól a Chicago. A világhírű musicalt április 17-én mutatja be az egri társulat Csizmadia Tibor rendezésében, Barta Dóra és Túri Lajos koreográfiájával.

2009.04.14 19:25ma.hu

A musical történetének egyik legsikeresebb szerzőpárosa - John Kander és Fred Ebb - a hatvanas évek óta dolgozik együtt. Első nagysikerű musicaljük a Kabaré nyolc Tony-díjat nyert, filmes változatának alkotói pedig kilenc Oscar-díjat kaptak.
 
Emellett a Chicago a legismertebb és legtöbbet játszott darabjuk, melyet 1975-ben mutattak be a Brodway-n Bob Fosse koreográfiájával és rendezésében. A Chicago bemutatásakor is nagy siker volt, de igazából két évtized múlva lett igazán népszerű. 

Filmes változata 2003-ban hat Oscart hozott készítőinek. A Chicago alapötletét Maurine Dallas Watkins, a Chicago Tribune törvényszéki tudósítójának férjgyilkos asszonyokról írt darabja adta (The Brave Little Woman). 

A téma remekül passzolt Kander és Ebb csípős, cinikus stílusához, dalaihoz, ami kiegészülve Fosse sajátos színházszemléletével, létrehozott egy fergetegesen megkoreografált revüt az igazságszolgáltatás korrumpálhatóságáról, a média által manipulált közönségről, a hírhedtség és a híresség közötti határvonal elmosódásáról. 

A produkciót április 17-én az egri Gárdonyi Géza Színház is színpadra állítja Csizmadia Tibor rendezésében, Barta Dóra és Túri Lajos koreográfiájával. 

Magas színvonalú, látványos, revü-hatású, filmes eszközöket is használó Chicagót ígér a darab rendezője., főszerepben Járó Zsuzsannával, Szabó Emíliával, Kaszás Gergővel, Nádasy Erikával/Fekete Györgyivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.