Kinizsi Ottó és Körtvélyesi Zsolt is fellép!

A Versszínházzal közösen ünnepli a Költészet napját a Magyar Versmondók Egyesülete!

Kinizsi Ottó, Körtvélyesi Zsolt, Kálloy Molnár Péter, Galkó Balázs, Huzella Péter, Lutter Imre, Turczi István - csak néhány név a Versszínház és a Magyar Versmondók Egyesületének költészetnapi estjéről.

2009.04.02 15:50MTI

Népszerű művészekkel, ingyenes programmal, a Versszínházzal közösen ünnepli a Költészet napját a Magyar Versmondók Egyesülete, idén a húsvétra tekintettel egy héttel korábban, Budapesten a Fészek Klubban. Április 5-én vasárnap délután 3 órakor ünnepi közgyűléssel kezdődik a Versmondók programja, délután 5 órakor pedig rendhagyó gálaest veszi kezdetét.
 
A műsorban József Attila négy különböző arcát jeleníti meg négy ismert színész: Kálloy Molnár Péter, Galkó Balázs, Körtvélyesi Zsolt és Rékai Nándor.

Turczi István József Attila-díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének irodalmi alelnöke rögtönzött játékkal aktivizálja a közönséget a költőhöz kapcsolódóan. Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző-előadóművész, a Versszínház állandó művésze a kortárs szerzőket kapcsolja be zenével, a Talamba együttes, a Megatánc zenekara pedig sajátos stílusú, koreografált verszenével lép fel. 

A Kaleidoszkóp versfesztivál különdíjas társulata, a debreceni Adyák Színpad a Lúdas Matyi mozgásszínházi feldolgozásával érkezik. Az est házigazdája Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, moderátorai: Kinizsi Ottó színész, a Versmondók kreatív alelnöke és Lutter Imre előadóművész, ügyvezető elnök. 

Az esten Wiegmann Alfréd, a Versszínház művészeti vezetője átadja a Ki viszi át a szerelmet és a Versgondok díjakat, valamint a Magiszter Versmondó és Verskultúra Lovagja kitüntető címeket.
 
A Fészek Klubban fellépnek az ország legnépszerűbb amatőr versmondói is, többek között Mach András és Herbály Jánosné. Az est díszvendégeként számítanak Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke, a Verskultúra Lovagja részvételére is, aki az Első Magyar Versszínház fővédnöke. 

A belépés díjtalan, a költészetnapi résztvevőket fogadás várja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.